HDZ-ovci pohvalili Matiju Posavca

Stričak novac za JPP najavio 'kada se s ugovora skinu oznake tajnosti'

Objavljeno: 23.03.2016. 12:33

Zadnja izmjena: 30.03.2016. 08:56

Foto: Josip Novak

Saldo rada Alena Kišića proteklih godina je "nula" i on je zadnji koji može prozivati mene i mog zamjenika Josipa Križanića za "izdaju Varaždinske županije" , izjavio je saborski zastupnik i šef županijskog odbora HDZ-a Anđelko Stričak na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je glavna tema bio državni proračun koji je usvojen u ponedjeljak.

U njemu, podsjećamo, nema 15 milijuna kuna za nastavak sufinanciranja  projekata JPP-a. Najavljeni rebalans županijskog proračuna, te smanjenje plaće varaždinskog župana i njegovih zamjenika, Anđelko Stričak komentirao je s popriličnom dozom ironije.

- HDZ će idućeg tjedna podržati smanjenje njihovih plaća, iako je ušteda s tog naslova na godišnjoj razini ispod 100 tisuća kuna . Dakle, čista demagogija! Sigurno se liju suze zbog toga i bilo bi najbolje da župan proglasi izvanrednu obranu od poplava – rekao je Stričak.

"Kišić je izdao Županiju"

U svom komentaru za eVaraždin ustvrdio je da su "zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić i bivša Kukuriku vlada odgovorni za izdaju Varaždinske županije".

- U mandatu bivše Vlade i njegovom na mjestu zamjenika župana na području varaždinske županije nije izgrađen ni jedan jedini kvadratni metar sportskih dvorana, škola ili bolnica. Niti su za takve projekte osigurali potrebna sredstva – naglasio je Stričak, dodavši kako su se mogli ugledati na međimurskog župana.

"...neka se ugleda na Posavca"

Za razliku od čelnika Varaždinske županije, ističe, "Matija Posavec je potpisivao ugovore čak i na haubama automobila".

- Na HDZ se sada provodi hajka iako su naši vijećnici još lani upozoravali da će proračun Županije za 2015. godinu biti u minusu za 20 milijuna kuna. Kišić stoga može biti skeptičan isključivo prema rezultatima svog rada, a nas neka pusti da radimo svoj posao – rekao je Stričak.

"Skinite oznake tajnosti"

Na naše pitanje jesu li istinite informacije da će se projekti javno-privatnog partnerstva na području Varaždinske županije makar i djelomično sufinancirati, odgovorio je da će "Vlada pomoći svim županijama koje su u problemu pod određenim uvjetima". Pojasnio je i koji su to.

- Vlada brine o ravnomjernom razvoju cijele Hrvatske i Varaždinska županija neće biti po strani. U ovom trenutku još uvijek je nepoznato koji će se projekti financirati. Naime, s projekata JPP-a moraju se prethodno skinuti oznake tajnosti, kako bi vidjeli u kojim su tvrtkama dosad završavala sredstva od najma – naglasio je Stričak dodavši da JPP danas "koristi jedino Čačiću i njegovim kompanjonima".

"...neviđena bahatost"

Na njega se nadovezao potpredsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije Josip Križanić za kojeg je neprihvatljivo da se “javnim novcem pune privatni džepovi“.

I on je, kaže, glasao protiv nastavka sufinanciranja JPP-a u Saboru "jer se na području Varaždinske županije provodi neprihvatljiv model".

- To je proteklih godina rezultiralo neviđenom bahatošću pojedinih gradonačelnika i načelnika općina od kojih su potonji gradili trodijelne školske sportske dvorane u sredinama u kojima nema ni 150 učenika – zaključio je Križanić.

Komentari