komentar

Stričak: Dolazimo do bolne činjenice da bi Varaždinci triput mogli platiti bale

Objavljeno: 11.08.2022. 15:33

Zadnja izmjena: 11.08.2022. 15:47

Nakon žalbe TH-investa, kao što smo već objavili, privremeno je zaustavljen međunarodni natječaj za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju.

Takav razvoj situacije nedavno je prognozirao župan Anđelko Stričak, koji smatra da je gradska uprava trebala postupiti drugačije. 

- Budući da su tvrtke koje su potpisale ugovor o interventnom zbrinjavanju, odnosno dobile koncesiju, tužile Grad da im se predaju bale na zbrinjavanje, najvjerojatnije su spremi taj posao odraditi po tada ponuđenim cijenama. S obzirom da je kazneni postupak u slučaju "bale" pravomoćno okončan oslobađajućom presudom, najoptimalnije bi bilo tim tvrtkama ponuditi mogućnost zbrinjavanja bala. U slučaju da ne bi bili u mogućnosti obaviti taj posao, Grad bi bio u daleko boljoj poziciji – rekao je tada Stričak. 

Na pitanje kako danas, nakon što je do žalbe došlo, komentira razvoj situacije, Anđelko Stričak kaže: 

– Što drugo reći, nego - očekivano. Grad Varaždin raspisao je novi natječaj bez da je riješio pitanje postojećeg ugovora o interventnom zbrinjavanju te koncesije, koji su još uvijek važeći. Ako će sada Grad Varaždin zbog toga morati platiti odštetu (a druga strana sigurno smatra da bi trebao), onda dolazimo do bolne činjenice koju sam najavio, a to je da će Varaždinke i Varaždinci triput platiti bale.  

Gradonačelnik Neven Bosilj, podsjetimo, slučaj je danas komentirao riječima da se radi o, parafraziramo - "očekivanoj optrukciji bivšeg gradonačelnika i njegovih poslovnih partnera, koja neće trajati duže od mjesec dana, koliko traje žalbeni postupak".

Komentari