O UGOVORIMA

eTV - Bosilj o preostalim pravnim procesima: 'Brlečić nije rekla ono što tvrde'

Objavljeno: 14.02.2024. 18:24

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 18:24

Foto: Sebastian Krehula/Boris Matijašec

U jučerašnjoj emisiji župan Anđelko Stričak objasnio je zašto smatra da procesi po prethodna dva ugovora za rješavanje bala Varaždince ne bi trebali stajati ni kune, a iste teme dotaknuo se i gradonačelnik Neven Bosilj pri odgovaranju na pitanje novinara. 

Naime, gradonačelnik Bosilj je takvu izjavu 'da pravni procesi ne bi trebali stajati ni centa' već ranije je nazvao smiješnom. 

- Nešto će to koštati, imamo suca miritelja i dobili smo broj na sudu, a naši odvjetnici su u kontaktu s odvjetnicima druge strane. Radi se zapravo o tri različite pravne osobe. Prvi je bio T&H Invest i VIS, druga Zajednica ponuditelja Komunalac Davor, Ce-za-r i Ecoflor, a sada imamo Ce-za-r i His. Dakle, da se radi o jednoj te istoj pravnoj osobi, bila bi nam bolja pozicija, ali nažalost ne – kaže.

'Ovo kaže gradska odvjetnica'

Stričak se pak u svojem objašnjavanju zašto to ne bi trebalo financijski stajati ništa dotaknuo i Čehokovog rješenja, takozvane integralne nagodbe. 

- Ako je gradonačelnik Bosilj prosvjedovao da je sedam milijuna kuna previše isplatiti na ime odštete, ja očekujem da sada više od tih milijun eura odšteta ne može biti. Ili ako slušamo što izjavljuje gradska odvjetnica gospođa Brlečić, 28. prosinca 2022.godine, onda se dvaput ne može ostvariti dobit na temelju istog predmeta. Ako tada nije moglo, postavlja se pitanje kako sada najedanput može, kad se vrše neki tajni pregovori – zaključio je Stričak, dodajući da pregovore smatra „tajnima“ jer gradski vijećnici iz redova HDZ-a o tome ne znaju ništa.

Za tu istu izjavu odvjetnice Brlečić Bosilj je jučer kazao: 'Nije rekla točno tako'.

Komentari