sjednica

Stričak: Je li prosvjed protiv Smoljanca bio pokušaj prikrivanja ubojstva u Ivancu?

Župan se osvrnuo na ubojstvo 70-godišnje žene u Ivancu koje se dogodilo u ožujku, dodajući kako se prijevoz spornih paketa "bez problema odrađuje već 13 godina"...
Objavljeno: 24.05.2023. 10:58

Zadnja izmjena: 24.05.2023. 11:22

Tijekom današnje sjednice Županijske skupštine župan Anđelko Stričak, odgovarajući na pitanje SDP-ove vijećnice Ruže Jelovac, postavio je pitanje je li nedavni prosvjed protiv ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Mladena Smoljanca bio "pokušaj prikrivanja ubojstva u Ivancu".

Naime, vijećnicu Jelovac zanimalo je što Varaždinska županija planira poduzeti vezano za Nastavni zavod za hitnu medicinu s obzirom na prosvjede djelatnika Zavoda zbog prijevoza medicinskih pripravaka, prilikom čega su tražili i smjenu ravnatelja Smoljanca.

- Prijevoz medicinskih pripravaka koji se prevoze u Zagreb preuzeo je naš Zavod za hitnu medicinu još 2010. godine i cijena je i danas ista, odnosno 70 kuna, što čini 0,2 posto od ukupnih prihoda, a s druge strane čini i uštedu bolnici koja je u velikim gubitcima. Sanitetski prijevoz time samo doprinosi kvaliteti i zato me zanima što misli poduzeti po tom pitanju. Da bi bolnica sama obavljala taj prijevoz treba joj minilano jedno vozilo i dva vozača, godišnje oko pola milijuna eura. Radi li se o zaštiti pacijenata ili se nešto skriva iza svih tih problema koji se iznose u javnosti? - upitala je.

Župan se, odgovarajući na njezino pitanje, osvrnuo na ubojstvo 70-godišnje žene u Ivancu koje se dogodilo u ožujku, dodajući kako se prijevoz spornih paketa "bez problema odrađuje već 13 godina".

- To je sporno vozačima koji su zaposleni u bivšem mandatu, nikome drugome, jer ostali žele raditi. Prosvjedovalo je sedam djelatnika, a pratilo ih je 20 novinara. Zašto? Nemam točne informacije, ali nagađam da postoji neka indicija da je možda to sve povezano s jednim nedjelom u Ivancu. Naime, par dana prije te hajke u Ivancu se dogodilo ubojstvo. Pozvan je tim hitne da izađe na teren. Liječnik iz tima utvrđuje da je smrt nastupila zbog infarka. Potom izlazi mrtvozornik koji određuje da je žena ubijena. Je li to točno? Što se poduzima i jesu li pojedini uposlenici tom hajkom htjeli namjerno prikriti ubojstvo? Ili je liječnik jednostavno bio nehajan? - upitao je Stričak.

Komentari