priopćenje za medije

Stričak kaže da prostor ne bi trebao biti problem: "Sveučilište Sjever treba samo zatražiti"

Vlada RH, podsjeća Stričak, odgovorila je kako ne postoji zapreka da se zemljište i prostor dodijele Sveučilištu sjever, no stvar je potrebno i formalno sprovesti jer Ministarstvo državne imovine, navodi saborski zastupnik – nije zaprimilo službeni zahtjev...
Objavljeno: 16.03.2019. 09:04

Zadnja izmjena: 16.03.2019. 09:20

Foto: Arhiva

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, o čemu smo već pisali, postavljeno je pitanje vezano uz problem kapaciteta Sveučilišta Sjever koje bi, da odgovori na sve veći broj studenata, trebalo dodatni prostor u Varaždinu, inače će se određeni broj smjerova morati preseliti u Koprivnicu.

>>SVEUČILIŠTE SJEVER BORI SE S KAPACITETOM "Treba nešto poduzeti, smjerovi se sele u Koprivnicu"

Saborski zastupnik HDZ-a Anđelko Stričak povodom toga se oglasio priopćenjem za medije u kojemu navodi kako rješenje problema postoji još od 2016. godine, kada je osobno, ističe - inicirao rješavanje istog kod Vlade Andreja Plenkovića, a na način da država Sveučilištu Sjever ustupi svoje zemljište i prostor u dijelu bivše vojarne u Optujskoj ulici u Varaždinu.

Vlada RH, podsjeća Stričak, odgovorila je kako ne postoji zapreka da se zemljište i prostor dodijele Sveučilištu sjever, no stvar je potrebno i formalno sprovesti jer Ministarstvo državne imovine, navodi saborski zastupnik – nije zaprimilo službeni zahtjev Sveučilišta Sjever kojim bi se precizirao obuhvat, namjena, rok i model raspolaganja nekretninama.

- Evidentno je da problem s prostorom na Sveučilištu Sjever postoji, ali postoji i rješenje. Stoga me čudi što do sada sa Sveučilišta Sjever nije stigao preciziran zahtjev za dodjelom potrebnog im zemljišta i prostora, tim više što od strane Vlade RH postoji volja za rješavanjem ovog problema – zaključuje Stričak u priopćenju za medije.

Komentari