županijska palača

Stričak s manjinama: Avirovićevo zazivanje ruskih tenkova ne doprinosti kulturi dijaloga

Saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga zahvalila se na županu na gostoprimstvu te je izrazila zadovoljstvo ovakvim načinom komunikacije između predstavnika Varaždinske županije i predstavnika nacionalnih manjina.
Objavljeno: 05.04.2022. 17:50

Zadnja izmjena: 05.04.2022. 17:52

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je danas u Županijskoj palači prijem za predstavnike nacionalnih manjina, naglasivši kako je ovo treći zajednički susret otkako je preuzeo dužnost župana.

Županovom prijemu nazočila je saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga, saborska zastupnica SDP-a Barbara Antolić Vupora, kao i pročelnica Županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

- Varaždinska Županija poduzima sve  kako bi se svi njeni građani, osjećali sigurno i komotno, pa tako i pripadnici nacionalnih manjina, te strani radnici na privremenom radu u našoj županiji kojih je sve više. Upravo zbog toga radimo na tome da se iznađe prostor za centar inkluzivnosti odnosno mjesto za integraciju  stranih radnika - rekao je Stričak.

Stričak se posebno osvrnuo na dvije situacije u posljednjih tjedan dana: uništavanje srpske zastave u Varaždinu, koje je osudio, ali i govor zamjenika direktora Čistoće Saše Avirovića.

- Izjave zamjenika direktora gradske tvrtke Čistoća koji je zazivao ruske tenkove kako bi se  raščistila situacija u Ivancu, a koja je vezana za odvoz otpada, zasigurno ne doprinosi kulturi dijaloga. Stoga apeliram na sve da se usredotočimo na projekte i investicije koje doprinose kvaliteti života svih naših sugrađana - rekao je.

Zadovoljstvo predstavnice SDSS-a

Saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga zahvalila se na županu na gostoprimstvu te je izrazila zadovoljstvo ovakvim načinom komunikacije između predstavnika Varaždinske županije i predstavnika nacionalnih manjina. "Došla sam izraziti podršku svojim kolegama i kao zastupnica manjinske stranke, ali i kao odgovorna građanka ove države. Nažalost, neke stvari se ponavljaju i moramo ih osuditi, ali svi zajedno moramo poraditi na građanskom odgoju i na širenju tolerancije", rekla je Šimpraga.

Komentari