uručenje odluke

Stričak: "Sveučilište je dobilo dio vojarne i time je obećanje ispunjeno"

U sklopu jučerašnje posjete Varaždinskoj županiji, premijer Andrej Plenković posjetio je i Sveučilište Sjever prilikom čega je potpisan ugovor kojim je Sveučilištu Sjever pripala nekretnina u Optujskoj ulici u Varaždinu iz kompleksa bivše vojarne...
Objavljeno: 30.08.2019. 13:07

Zadnja izmjena: 30.08.2019. 14:11

U sklopu jučerašnje posjete Varaždinskoj županiji, premijer Andrej Plenković posjetio je i Sveučilište Sjever prilikom čega je potpisan ugovor kojim je Sveučilištu Sjever pripala nekretnina u Optujskoj ulici u Varaždinu iz kompleksa bivše vojarne.

Time je Sveučilište u vlasništvo dobilo nekretninu površine 22.000 četvornih metara, vrijednosti 8,5 milijuna kuna, povodom čega se priopćenjem za medije javnosti obratio županijski HDZ-a, koji ističe zadovoljstvo postignutim, nakon što je je pitanje dodjeljivanja predmetne nekretnina pokrenuo još 2016. godine njihov predsjednik Anđelko Stričak.

- Nakon višegodišnjeg truda oko osiguravanja prostora za varaždinsku visokoškolsku ustanovu, mogu reći da sam zadovoljan. U predizbornoj kampanji, za parlamentarne i lokalne izbore, isticali smo da nam je jedan od prioriteta da Varaždin postane grad studenata. Veseli me da je potpisivanjem ovog ugovora sve obećano i ispunjeno na zadovoljstvo studenata, profesora, a vjerujem i svih Varaždinki i Varaždinaca – rekao je Stričak.

- Posljednji sastanci oko ovog pitanja održani su u ožujku i travnju ove godine u Ministarstvu državne imovine, te su upravo ti sastanci, doveli do jučerašnjeg potpisivanja ugovora - kaže predsjednik županijskog HDZ-a.

Komentari