obilazak radova

Stričak obišao radove: Hrvatske vode kod nas trenutno ulažu 7,1 milijun kuna

Objavljeno: 08.05.2020. 14:46

Zadnja izmjena: 08.05.2020. 14:46

Hrvatske vode u Varaždinskoj županiji intenzivno nastavljaju s radovima na vodotocima, ali i na vodoopskrbi i odvodnji te sanaciji klizišta. S opsegom završenih i aktualnih radova u Lepoglavi danas su upoznati saborski zastupnik Anđelko Stričak i predsjednik Gradskog vijeća Lepoglave Robert Dukarić.

Zadovoljstvo opsegom i dinamikom radova je iskazao je saborski zastupnik Anđelko Stričak.– Obilaskom radilišta Hrvatskih voda u Lepoglavi i Višnjici te razgovorom s mještanima saznali smo da od 60-ih ili 70-ih godina prošlog stoljeća nisu čišćeni i uređivani pojedini od tih vodotoka i kanala na tim područjima. U prvoj polovici ove godine bit će na području sedamnaest gradova i općina s područja Varaždinske županije uređeno preko 40.000 dužnih metara vodotoka - rekao je Stričak, istaknuvši tako kako je ukupna vrijednost radova veća od 7,1 milijun kuna.

- Upravo ti podaci najbolje govore o brizi aktualne Vlade premijera Plenkovića o zasigurno najbitnijem resursu današnjice – vodama. S jedne strane da se zaštite vode, a s druge da se spriječi štetno djelovanje voda – zaključio je saborski zastupnik.

 

Komentari