Predsjednik HDZ-a Varaždinske županije

Stričak oštro o Štromaru: „Zloupotrebljava djecu u organizaciji 'prosvjeda' kao dio predizborne kampanje“

ŽO HDZ

Objavljeno: 28.07.2016. 13:31

Zadnja izmjena: 28.07.2016. 15:05

Foto: Ilustracija

Priopćenje HDZ-a Varaždinske županije s potpisom Anđelka Stričaka na samom početku ističe: „Vlada RH donijela je odluku o sufinanciranju učeničkog prijevoza mjesec i pol dana prije nego je to lani učinila Milanovićeva vlada.“

Naime, ministar Predrag Šustar jučer je prije sjednice Vlade RH potvrdio da su sredstva osigurana i da je prijevoz srednjoškolaca riješen, a Stričak ističe da je odluka donesena na vrijeme. Na potvrdu ministra ubrzo je reagirao i župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

Stričak ističe da je Vlada Zorana Milanovića takvu odluku 2015. godine donijela na telefonskoj sjednici 7. rujna, kad je već školska godina započela. U 2014. godini ista odluka donesena je krajem kolovoza, ističe Stričak.                    

– Usporedba ovih datuma najbolji je odgovor na politikantske pritiske i zloporabu djece u organizaciji „prosvjeda“, koje je u proteklom razdoblju, kao dio svoje predizborne kampanje,  provodio varaždinski župan Predrag Štromar. Stoga se postavlja pitanje zbog čega Župan u prošloj i pretprošloj godini nije organizirao prosvjede? – oštro komentira Stričak.

Stričak zaaključuje da je Štromar jedini župan koji „nije znao da će se s prijevozom srednjoškolaca nastaviti“: – Pozivamo župana Predraga Štromara da napokon prestane s „prodajom jeftinih spinova“ i stanovnicima Varaždinske županije (ako zna i može) ponudi konkretne mjere i programe koji će njihov život učiniti kvalitetnijim i boljim.

Komentari