održana prezentacija

Stričak predstavio projekt koji naziva 'varaždinski Pentagon' - radi se o ovome

Kako je najavio župan, na lokaciji bi, osim policijskih postaja i službi koje sada djeluju u gradu Varaždinu bila smještena i civilna zaštita, županijski vatrogasci, Crveni križ, HGSS, a jedan dio bio bi namijenjen i za Hitnu medicinsku pomoć.
Objavljeno: 15.12.2021. 15:13

Zadnja izmjena: 15.12.2021. 15:13

Foto: Ilustracija

U Varaždinskoj županiji danas je održan sastanak s ravnateljem civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova Damirom Trutom, čija je tema bila izgradnja Regionalnog centra civilne zaštite - projekt koji je bio jedan od uvjeta HDZ-a za podršku proračunu Grada Varaždina za 2022. godinu, a župan Anđelko Stričak naziva ga "varaždinski Pentagon".

Kako je najavio župan, na lokaciji bi, osim policijskih postaja i službi koje sada djeluju u gradu Varaždinu bila smještena i civilna zaštita, županijski vatrogasci, Crveni križ, HGSS, a jedan dio bio bi namijenjen i za Hitnu medicinsku pomoć jer, kako je rekao, vozilo Hitne pomoći tijekom turističke sezone dežura na cesti u blizini autoceste. 

- Razgovarali smo o izgradnji Regionalnog centra civilne zaštite, odnosno ja bih ga nazvao Varaždinskim pentagonom sigurnosti, zaštite i spašavanja. Kada tijekom iduće godine definiramo idejno rješenje, što je izvedivo do sredine godine, tada će vam biti jasno zbog čega sam naglasio riječ 'pentagon'. Ovim projektom sigurnost građana dižemo na jednu zaista zavidnu razinu. Svi su zainteresirani da se priđe toj izgradnji - rekao je Stričak.

'Podrška Grada' 

Na prezentaciji projekta govorio je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, budući da Grad Varaždin mora riješiti problem vlasništva nad zemljištem na kojem bi se Centar trebao graditi.

 - U proračunu smo predvidjeli sredstva za otkup zemljišta koje treba biti otkupljeno da bi se uopće moglo pristupiti projektu. Grad će apsolutno podržati izgradnju Centra koji daje novu dimenziju cijeloj regiji. Mislimo da je ovo dobar put te da time pokazujemo da smo kao županija i grad stvaran centar Sjevera Hrvatske - rekao je Marković.

Podška ovom projektu bila, je podsjetimo, uvjet HDZ-ove podrške proračunu Grada Varaždina, a predstavljanju projekta, uz župana Anđelka Stričaka i zamjenicu Silviju Zagorec, nazočili su i predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Goran Kaniški te predstavnici službi zaštite i spašavanja.

Komentari