zdravstvo

Stričak: Centralni operacijski blok pred potpisivanjem ugovora, ovo su ostale investicije

Objavljeno: 28.05.2023. 09:40

Zadnja izmjena: 28.05.2023. 09:40

Na nedavnoj sjednici Županijske skupštine župan Anđelko Stričak najavio je kako za projekt izgradnje Centralnog operacijskog bloka sada predstoji potpisivanje ugovora.

Naime, kako je pritom dodao, vrijednost projekta izgradnje Centralnog operacijskog bloka iznosi 45,7 milijuna eura, za što je već dobivena suglasnost Ministarstva zdravstva, a očekuje se i suglasnost Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU). Stričak je pritom spomenuo i daljnje investicije u zdravstvo na području Varaždinske županije.

- Predstoji potpisivanje ugovora za izgradnju Centralnog operacijskog bloka. U Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice pri samom kraju je opremanje izgrađenog Spinalnog centra. Prijavili smo projekt unutarnjeg uređenja Minerve, dok je za izgradnju nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo ishođena građevinska dozvola. Nabavljamo i opremu, 13 novih vozila za Nastavni zavod za hitnu medicinu. Uz to, u Općoj bolnici se provodi projekt uređenja zgrada oštećenih u potresu na lokacijama u Varaždinu, Novom Marofu i Klenovniku. Vjerujem da ovi podaci dovoljno govore koliko županija ulaže u zdravstvo i koliko joj je zdravstvo važno - rekao je Stričak. 

Komentari