današnja skupština

Stričak: 'Osnovna škola Ivanec je prioritet nad prioritetima'

Župan Anđelko Stričak istaknuo je kako je obnova te škole, kao i područnih škola u Novoj Vesi i Strmcu Podravskom važna kako bi se nastava mogla odvijati u jednoj smijeni...
Objavljeno: 06.03.2024. 12:19

Zadnja izmjena: 06.03.2024. 12:21

Jedna od točaka dnevnog reda na današnjoj sjednici Županijske skupštine bila je i rekonstrucija i dogradnja osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcijskog u Ivancu te dvije područne škole.

Župan Anđelko Stričak istaknuo je kako je obnova te škole, kao i područnih škola u Novoj Vesi i Strmcu Podravskom važna kako bi se nastava mogla odvijati u jednoj smijeni.

- Nama je cilj da ove godine započnemo s izgradnjom i dogradnjom tri škole, one u Ivancu, Novoj Vesi i Strmcu da školske godine 2025/2026. Svi učenici mogu nastavu polaziti u jednoj smijeni. To je prioritet svih prioriteta. Tako sve škole čiji je osnivač županija mogu čim prije krenuti u jednu smjenu. Nakon toga krećemo redom u energetske obnove i uređenja drugih škola – rekao je Stričak.

'U 20 godina nije uspio dograditi'

Stričak je prozvao i gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića jer, kako kaže, nije uspio obnoviti školu u skoro 20 godina koliko je gradonačelnik.

- Gradonačelnik Batinić 20-ak godina je dograđivao tu školu i nije uspio. On nije uspio ništa, ni uspostaviti žičaru na Ivančici, hotel i motele, jer gle čuda, uvijek je nakon izbora shvatio da je to na području druge općine, grada ili županije. Bitno da je on obećavao, to je nekima genetski predodređeno. Tuđe hoćemo, a svoje još više. Nakon 20-ak godina, napokon je došla na red dogradnja OŠ u Ivancu.

Za obnovu škola 9,5 milijuna eura

Podsjećamo, obnova ove škole vrijedna više od 5,6 milijuna eura. Stričak je nakon potpisivanja ugovora za dogradnju škole rekao kako je ishođena građevinska dozvola i potrebna dokumentacija, a u tijeku je javna nabava.  Za dogradnju PŠ Strmec Podravski odobreno je 2,68 milijuna eura, a za dogradnju PŠ Nova Ves 1,28 milijuna eura.

Komentari