odgovori na jučerašnja pitanja

Stričak Štromaru: 'Nemojte se skrivati iza tajnika, korektni ste koliko i sposobni'

Objavljeno: 18.03.2017. 09:48

Zadnja izmjena: 18.03.2017. 09:48

Foto: Arhiva

Vezano uz jučerašnje napise iz HNS-ovog priopćenja, a u kojem je HNS Anđelku Stričaku postavio nekoliko pitanja, danas se svojim priopćenjem oglasio i saborski zastupnik te predsjednik HDZ-a Varaždinske županije.

U svom priopćenju Stričak se obraća županu Predragu Štromaru, te kaže kako se od svakog, pa tako i od župana u javnom nastupu očekuje minimum političke korektnosti.

- Međutim, kad se Vi skrivate iza svog tajnika, kad prozivate osobe kojih nije bilo ni blizu na jučerašnjoj presici i tužite svoje susjede, jer nisu štovatelji Vašeg lika i djela, dovoljno govori o vašoj korektnosti koja je ravna Vašim sposobnostima. - napominje Stričak.

- Da ste najnesposobniji župan u Hrvatskoj, nije pitanje moje retorike već statistike. Naime, kad netko potroši 1.609.095.599,95 proračunskih kuna i ne izgradi ništa, nije pokazatelj nečije sposobnosti već nesposobnosti.- nastavlja Stričak u svom priopćenju i odgovara na jučerašnje postavljeno pitanje HNS-a, a koje se referiralo na nedavnu Stričakovu izjavu.  

<<HNS osvećuje Vlašića, tvrde: 'Sanja Zember duguje gradskoj tvrtki'

- Kad me pitate što znači „biti dobar“, odgovorit ću Vam kako vi to navodite na svoj osebujan način. To Vam predstavlja ono što Vi nikad niste bili i nikad nećete biti. Da ste bili dobar župan, valjda biste u mandatu Milanovićeve Vlade uspjeli realizirati barem jedan jedini projekt. A znamo da niste ama baš ni jedan. - odriješit je Stričak.

O načelniku Kostanjevcu i dugovima kandidata 

Vezano uz načelnika Marijana Kostanjevca i činjenice što je župan Štromar protiv njega podnio tužbu zbog klevete, Stričak zaključuje: 'Ako dođe do tog sudskog spora, nadam se da će g. Kostanjevec za svjedoke pozvati određene dužnosnike iz MUP-a i Ravnateljstva policije i nakon njihovih svjedočenja ne bi me iznenadilo da bude oslobođen svih Štromarovih optužbi'.

Na kraju svog priopćenja Anđelko Stričak se osvrnuo i na dugove pojedinih kandidata: 'Gospodine župane, ako već protuzakonito „dilate“ određene službene podatke gradskih komunalnih tvrtki,  molim Vas u tom slučaju za minimum političke korektnosti, tj. da objavite dugovanja svih dužnosnika i kandidata. Naravno, pozivam Vas da objavite i moja dugovanja ukoliko ih imam.'

Komentari