poskupljenje radova

Stričak: Pojačat ćemo nadzor u Arboretumu, da se ne bi obnavljali i stanovi po Dubrovniku

Objavljeno: 18.05.2022. 11:41

Zadnja izmjena: 18.05.2022. 12:00

Na aktualnom satu današnje sjednice Županijske skupštine, vijećnik iz redova HDZ-a Goran Kaniški postavio je pitanje kako će Županija odgovoriti na poskupljenje građevinskih radova, budući da se trenutno provode građevinski radovi na više lokacija širom županije.

Župan Anđelko Stričak odgovorio je kako Varaždinska županija prati tijek izvođenja radova na centrima kompetentnosti, odnosno u Srednjim školama u Vinici i Medicinskoj školi u Varaždinu, gdje već sada postoje zahtjevi za korekcijom cijena. Također, dodao je kako se čeka odluka Ministarstva da daju upute na koji će se način te korekcije cijena vršiti.

- Vodimo i brigu o vantroškovničkim radovima, za sad ih je najviše predviđeno u sklopu izgradnje Centra kompetentnosti u poljoprivredi u sklopu Srednje škole u Vinici, gdje su zasad predviđeni za 12 milijuna kuna. To znači da je projekt bio dosta mršavo pripremljen. Na to smo upozorili i stručni nadzor, da se paralelno s tim centrom neće obnavljati neki stanovi po Dubrovniku jer, gle čuda, sve se poklopilo. Zato ćemo jako dobro voditi brigu o tome - rekao je Stričak.

Komentari