Vremena sve manje

Štromar: “Balirani otpad iz Brezja mičemo prije nego što 2018. proradi RCGO Piškornica“

Objavljeno: 24.03.2016. 18:28

Zadnja izmjena: 24.03.2016. 18:28

Foto: Josip Novak

Čelnici četiri županije, osnivači Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske – Piškornica, na sastanku s ministrom zaštite okoliša i prirode Slavenom Dobrovićem zaključili su kako će se ovaj projekt nastaviti i finalizirati 2018. godine...

Naime, kako doznajemo od varaždinskog župana Predraga Štromara, trenutno su u tijeku natječaj za kupnju opreme i izvođenje radova.

- Nema ni jednog razloga da se ne nastavi projekt izgradnje RCGO Piškornica i njegovo stavljanje u funkciju. Projekt je podržan od Europske komisije koja će ga djelomično financirati, a razlika neophodnih sredstava osigurat će se kreditom – ističe Štromar.

Dodao je kako će do 2018. godine Regionalni centar za gospodarenje otpadom početi s radom, te da će se deponija u Brezju sanirati prije toga.

- Ovih dana vodimo intenzivne razgovore s resornim ministarstvom i Fondom za zaštitu okoliša. Dobre volje ima i u idućih mjesec dana trebali bi znati na koji ćemo način zbrinuti varaždinski balirani otpad – naglasio je Štromar.      

Inače, Piškornica već posluje, a otkupljeno je zemljište i projektirane su pretovarne stanice u Varaždinu i kod Zaboka.

Komentari