sporne izjave

Štromar: 'Bio sam prisiljen podnijeti privatnu tužbu za klevetu protiv Marijana Kostanjevca!'

Objavljeno: 15.03.2017. 17:25

Zadnja izmjena: 15.03.2017. 17:25

Foto: Arhiva

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar podnio je tužbu za klevetu protiv načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca, stoji u priopćenju Varaždinske županije.

-Ne znam koji su motivi načelnika Kostanjevca, ali činjenica je da u kontinuitetu iznosi klevete i laži na moj račun. Želim naglasiti da ovdje nije samo riječ o meni, nego o svim mještanima Varaždinske županije, a posebice mještanima Vinice, koje načelnik Kostanjevac na sve načine pokušava obmanuti. Svjestan sam da je predizborno vrijeme, ali klevete i laži mogu ozbiljno naštetiti cijeloj Varaždinskoj županiji – rekao je  župan.

'Opasne izjave'

U nastavku priopćenja župan Štromar podsjeća kako je 11. ožujka načelnik Marijan Kostanjevac izjavio kako je „župan želio blokirati odluku Ministarstva unutarnjih poslova o odobrenim sredstvima proširenje ceste i postavljanje nogostupa kroz Gornje Ladanje te je tako još jednom pokazao koliko mu je stalo do Općine u kojoj i sam živi“.

Vezano uz tu izjavu, župan dodaje kako ona nema nikakve veze s istinom, niti on ima bilo kakve ovlasti da ''blokira'' spomenuti projekt, niti bi županu takvo što bilo u interesu.

Također, radi se i o tekstu koji je načelnik Kostanjevac objavio 27. siječnja na službenim internet stranicama Općine Vinica, pod naslovom „Priopćenje načelnika“, a u kojem je također iznio klevete, naglašava župan.

Sporni dio izjave Kostanjevca, a koji ističe župan Štromar je:'....Podmeće gradonačelniku Habušu i svojem najbližem suradniku, gdje se kao alat zamislite koristi maloljetni učenik.'

Povijest se ponavlja?

-Ovdje je riječ o opasnim izjavama gdje se načelnik Kostanjevac služi, očito izmišljenom konstrukcijom nekog scenarija ne bi li me pokušao diskreditirati. Kažem da je riječ o opasnim izjavama, pošto je načelnik u svojoj namjeri da me okleveće umiješao i maloljetnika – rekao je Štromar.

Slijedom svega toga župan Predrag Štromar napominje kako je bio prisiljen  podnijeti privatnu tužbu protiv Marijana Kostanjevca kako bi zaštitio dignitet cijele Varaždinske županije.

Župan je također podsjetio kako je prije tri godine načelnik Marijan Kostanjevac bio primoran ispričati se javno županu Predragu Štromaru zbog također neistinitih navoda i laži koje je izrekao na račun župana, a u vezi Motela Opeka u Marčanu.

 

Komentari