privremeno rješenje

FOTO Štromar na otvorenju hitnog kirurškog prijema: 'Pacijenti više neće ležati po hodnicima'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.05.2017. 10:11

Zadnja izmjena: 15.05.2017. 10:52

Foto: Mateja Rak

Danas je u Općoj bolnici Varaždin otvoren adaptirani dio hitnog kirurškog prijema koji se nije obnavljao od davne 1978. godine kada je izgrađen.

Otvorenju su između ostalih prisustvovali ravnatelj OB Varaždin Nenad Kudelić, župan Predrag Štromar i zamjenik župana Alen Kišić. Nakon pozdravnih govora, Anđelko Koprek - pročelnik Službe za kirurške bolesti okupljenima je pokazao obnovljene prostore. Ovo je rješenje ipak privremeno jer se za dvije godine očekuje izgradnja novog objedinjeg hitnog prijema. 

- Ovo je vrlo važno mjesto za obradu hitnih pacijenata u varaždinskoj bolnici. Ovi prostori nisu zadovoljavali današnje standarde, a za izgradnju novog hitnog prijema treba nam dvije do tri godine. - rekao je Kudelić te napomenuo kako je barem za sada riješeno pitanje opservacije pacijenata koje je do sada predstavljalo veliki problem.

Varaždinska županija pripomogla je financijskim sredstvima za adaptaciju ovih prostora. Štomar je napomenuo kako je svjestan da su na hitnom prijemu vladali loši uvjeti te da će sada pacijenti sada puno manje čekati i da više neće ležati po hodnicima nego da će biti pod kontrolom sestara i doktora.

Komentari