novi ravnatelj ob varaždin

Županu Štromaru i novom ravnatelju bolnice Kudeliću na tiskovnoj konferenciji niz pitanja

Objavljeno: 20.03.2017. 11:03

Zadnja izmjena: 20.03.2017. 11:44

Foto: Petra Mlinarić

Na današnjem prvom predstavljanju novog ravnatelja OB Varaždin, dr. Nenada Kudelića, Predrag Štromar je govorio o budućim projektima OB Varaždin u vrijednosti od 320 milijuna kuna.

Kudelić je ovom prilikom predstavio svoje suradnike, dr. Dubravku Dobec Gorenak, Jasminku Begić, v.d. zamjenica ravnatelja i glavnu sestru bolnice Anicu Sekovanić.

- U centru našeg plana i programa je pacijent, a svi projekti su jedna infrastrukturna podrška koja će omogućiti da se pružanje zdravstvene zaštite u bolnici Varaždin provodi na najvišoj mogućoj razini, na pravilima baziranima na struci.- Kudelić. 

Na upit o nalazu HZZO-a, a o kojem smo već pisali, da je Jasminka Begić, koja trenutno obnaša funkciju v.d. zamjenika ravnatelja bolnice, kada je bila zaposlena u Zavodu za hitnu medicinu dobivala plaću veću od dopuštene, dr. Kudelić je samo kratko odgovorio kako je Inspekcijski nadzor u tijeku, te da to ne želi komentirati.

<<EKSKLUZIVNO Što su inspekcija i HZZO na Hitnoj ispitivali - i kako se Hitna očitovala

O navodnim nprozivkama od strane HDZ-a  kako je HNS-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika, Nikola Plavec, dobio poslove u bolnici vrijednih više od milijun kuna, istaknuo kako ti poslovi nisu sklapani za vrijeme njegovog mandata, te da također ne želi komentirati.

Magnetska rezonanca i CT uređaj

Što se tiče nabave uređaja za magnetsku rezonanciju, župan je dodao kako je na sastanku u Ministarstva zdravstva dogovoreno kako će Ministarstvo predložiti nabavu 6 takvih uređaja za cijelu Hrvatsku Ministarstvu regionalnog razvoja, te da će jedan biti osiguran za OB Varaždin.

- Sredstva koja su planirana za magnetsku rezonancu prenamijeniti će za nabavu CT-a, 128 slojnog. CT koji je u bolnici star je više od 9 godina, te je potrebna zamjena, a vrijednost tog projekta iznosi 6 milijuna kuna - rekao je župan.

Od brojnih nabrojenih budućih projekata izdvajamo onaj Dnevne bolnice i jednodnevne bolnice, potom projekt objedinjenog Hitnog bolničkog prijema, a radi se i projektna dokumentacija za Spinalni centar Varaždinskih toplica, a u bolnici u Novom Marofu se počinje s izgradnjom palijative.

- Za energetsku učinkovitost od 83,5 milijuna kuna se čeka odobrenje agencije APN-a, dok su za projekt Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije od 50 milijuna kuna, te idejnog projekta objedinjenog Hitnog bolničkog prijema od 20 milijuna kuna sada raspisani natječaji. –zaključio je župan. 

 

 

Komentari