Što je s prijevozom?

Štromar o županijskom HDZ-u zbog prijevoza srednjoškolaca: „Ne obmanjujte učenike i roditelje“

Objavljeno: 28.07.2016. 14:27

Zadnja izmjena: 28.07.2016. 14:30

Foto: Ilustracija

Nakon što je župan Varaždinske županije Predrag Štromar u medijima izrazio zadovoljstvo riješenim prijevozom srednjoškolaca, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije oštro je komentirao Štromarove postupke, ocijenivši ih kao predizbornu kampanju.

>> Stričak oštro o Štromaru: „Zloupotrebljava djecu u organizaciji 'prosvjeda' kao dio predizborne kampanje“

– Kao župana Varaždinske županije, iskreno me iznenadilo priopćenje Županijske organizacije HDZ-a u kojem spominju kako je tehnička Vlada donijela Odluku o prijevozu srednjoškolaca. Očito članovi varaždinskog HDZ-a raspolažu nekim novim informacijama jer jučer, iako smo to po najavama resornog ministra Šustara i očekivali, na sjednici Vlade nije donesena nikakva Odluka vezana za sufinanciranje prijevoza. Govorilo se o preraspodjeli sredstava u Ministarstvu, ali službena Odluka nije donesena. – ističe Štromar.

>> Kakvo olakšanje za roditelje: Ministarstvo osiguralo sredstva za prijevoz srednjoškolaca!

– Ukoliko ta Odluka postoji, pozivam članove HDZ Varaždinske županije da nam dostave i pokažu Odluku, a ako ona zaista ne postoji, molim ih da ne obmanjuju građane ove države, a posebno ne učenike i roditelje. Također, zanimljivo je da su upravo članovi varaždinskog HDZ-a unazad dva tjedna govorili kako će prijevoz srednjoškolaca ići po starome modelu, dok je pomoćnik ministra Stipe Mamić, također član HDZ-a, početkom srpnja ove godine javno rekao kako će Ministarstvo kroz nekoliko dana uputiti u Vladu prijedlog Odluke temeljen na imovinskom cenzusu. – komentira Štromar.

>> Štromar o riješenom prijevozu srednjoškolaca: „Odluka se trebala i mogla donijeti ranije“

– Inače, od ministra Predraga Šustara smo do sada bili naučeni na kojekakve spinove i neodaziv na rješavanje problema pa nas nebi čudilo da se radi o još jednom spinu. S obzirom na to da su u pitanju učenici, odnosno djeca, nadam se da nitko nema hrabrosti i želje igrati se s njihovim sudbinama. – zaključuje župan Predrag Štromar.

Komentari