U inat Stričaku

Štromar opet na štandu: Na Veliki petak dijelio ribice, a sutra će “tajne“ Ugovore o JPP-u

Objavljeno: 30.03.2016. 15:27

Zadnja izmjena: 30.03.2016. 15:33

Foto: Arhiva

Nakon što je saborski zastupnik i šef županijskog odbora HDZ-a Anđelko Stričak prošle srijede između ostalog izjavio da se “s projekata JPP-a moraju skinuti oznake tajnosti, kako bi svi vidjeli u kojim su tvrtkama dosad završavala sredstva od najma“, Varaždinska županija odlučila je sutra organizirati 'Dane otvorenih vrata Ugovora o JPP-u'...

Tako će Ugovori o javno privatnom partnerstvu između Varaždinske županije i privatnih partnera biti dostupni na uvid građanima u četvrtak, 31. ožujka ispred Skupštinske dvorane Županijske palače, (Franjevački trg 7, Varaždin u) u vremenu od 9 do 12 sati.

Spomenutim ugovorima se utvrđuju prava i obveze javnog i privatnog partnera u ugovornom razdoblju dugom od 20 do 30 godina.

Varaždinska županija sklopila je ukupno osam Ugovora za izgradnju i dogradnju 32 školska objekta. Svi su ti Ugovori, tvrde u Županiji, u potpunosti usklađeni s direktivama EU o javno-privatnom partnerstvu.

Napominju i da je nadzor njihovog izvršavanja sastavni dio revizije Županije od strane Državnog ureda za reviziju, a bili su i predmet posebnog proračunskog nadzora Ministarstva financija, te dosad, dodaju, nije uočena ni zabilježena niti jedna nepravilnost.

- Obzirom da se sustavno iznose netočni navodi kako Ugovori nose oznake tajnosti, Varaždinska županija uoči sjednice Županijske skupštine organizira 'Dane otvorenih vrata Ugovora o JPP-u' kako bi svi zainteresirani mogli dobiti uvid u iste – zaključuju.

Komentari