župan iznosi razloge

Štromar po prvi put o razlozima smjene Sanje Zember – evo što je rekao u Ludbregu

Objavljeno: 17.01.2017. 14:07

Zadnja izmjena: 17.01.2017. 15:26

Foto: Siniša Sović/Fotoagencija Sjever

Prilikom otvaranja nove proizvodne hale tvrtke Ducati Komponenti u Ludbregu, Štromar je iznio razloge smjene ravnateljice OB Varaždin, Sanje Zember.

Župan je podsjetio kako je Upravno vijeće na jučerašnjoj sjednici ravnateljici Zember dalo na očitovanje nekoliko stvari za koje smatra kako nije odrađeno sukladno zakonu, a primarni zadatak vijeća je da prati zakonitost rada ravnateljstva kao i zakonitost rada Opće bolnice.

- Konkretno jedno od velikih pitanja je zašto nije predloženo usklađenje Statuta sa Zakonom o zdravstvenim ustanovama koje je morala napraviti i pokrenuti odmah nakon što je proveden proces javnog natječaja i nakon što  je njeno imenovanje odobrio i ministar zdravstva.  – ističe Štromar i pritom dodaje kako ravnateljica od tog trenutka nije smjela niti imati dva dodatna pomoćnika.

Smjena Habijana

Vezano uz pomoćnike, župan ističe kako oni mogu biti na funkciji jedino ukoliko je ustanova u sanaciji, no Opća bolnica više ne radi po Zakonu o sanaciji, nego po Zakonu o zdravstvenim ustanovama.

Također, župan napominje kako mu je i predsjednik Upravnog vijeća poslao dopis u kojem je između ostalog stajalo i to da jedan član kojeg je župan osobno imenovao nije glasao za pokretanje postupka, kao ni da se zatraži očitovanje od 8 dana kako bi vidjeli u čemu je razlog neodgovaranja na brojne molbe Upravnog vijeća.

Slijedom toga, župan je smijenio tog člana Upravnog vijeća, Damira Habijana.

<<eTV Habijan smijenjen – evo tko je novi član Upravnog vijeća OB Varaždin

'Siguran sam da se ravnateljica javila DORH-u'

Na pismo koje je danas uputio ravnateljici, župan je rekao sljedeće: 'Nakon što sam pročitao u medijima odgovor na upit, da li je istina da su moćnici sudjelovali i tražili od nje zapošljavanje nekih ljudi, ravnateljica je rekla DA. Kad sam to pročitao, poslao sam joj danas dopis da sam siguran da se ona javila Državnom odvjetništvu i da je iznijela te činjenice kako bi se pronašli neodgovorni i kako bi zaštitila svoj dignitet kao ravnateljice, a općenito i dignitet bolnice Varaždin.' – te dodao za kraj kako je OB Varaždin jako bitna građanima Varaždinske županije, te da oni koji se trebaju liječiti u takvoj instituciji moraju znati da se sve radi po zakonu.

Povezani eTV prilozi:

 

Komentari