Odgovor na prozivku Reformista

Štromar reagirao: Mi smo potpisali što Čačić nije uspio, a oni su digli ruku za ovu Vladu

Objavljeno: 16.03.2016. 13:07

Zadnja izmjena: 16.03.2016. 13:14

Foto: PR HNS

Natalija Martinčević na današnjoj tiskovnoj konferenciji ustvrdila je da je župan Predrag Štromar zbog svojih propusta odgovoran za 300 milijuna kuna potencijalne štete koju će Varaždinska županija pretrpjeti ne promijeni li se amandmanima novi državni proračun.

Potpredsjednica Reformista, naime, smatra da su upravo Štromar i bivša vlast, u kojoj je HNS participirao s 12 saborskih zastupnika (naglašava!), odgovorni iz razloga što nije ozakonjeno financiranje besplatnog prijevoza srednjoškolaca, odnosno što u prijedlogu proračuna aktualne vlade nema novca za projekte JPP-a.

Spomenuto je izazvalo prilično hitru reakciju varaždinskog župana, koji, naprotiv, ističe da je upravo Radimir Čačić godinu dana bio prvi potpredsjednik prošle Vlade (a ne samo potpredsjednik, naglašava!), te upravo on u tom periodu nije uspio ozakoniti navedene projekte.

"Reformisti su dio ove Vlade"

Tek njegovim odlaskom 2013. godine, kaže Štromar, potpisan je Sporazum o sufinanciranju modela JPP-a od strane Vlade, koji do danas nije raskinut. Čudi ga, s druge strane, što Reformisti nisu sudjelovali u kreiranju proračuna ove Vlade i već tada upozorili da je potrebno ispoštovati potpisane Sporazume.

- Oni su dio ove Vlade i oni su u Saboru digli ruku za ovu Vladu! – kaže varaždinski župan – A u prošloj Vladi, koje je dijelom bio i HNS, takve stvari nisu se mogle desiti, zaključuje.

Želi također, kako ističe, upozoriti na činjenicu da su Varaždinskoj županiji izgrađene 22 škole i 10 dvorana, zbog čega ga čudi da se "barata brojkama od 44 škole i 16 dvorana".

"Galama i jeftini bodovi"

- To jednostavno nije točno i zato mi nije jasno kako bi netko mogao predlagati amandmane za projekt za kojeg ne zna niti osnovne stvari, a to je, koliko je točno objekata izgrađeno – kaže Štromar, aludirajući na izjavu Natalije Martinčević da Reformisti neće odustati od svojih amandmana na proračun.

-  Sve što sam ovdje naveo dovodi do zaključka kako je čitava ova galama dignuta radi skupljanja jeftinih političkih bodova – zaključuje svoje priopćenje župan, pohvalivši saborske istupe Milorada Batinića i Božicu Makar, povodom kojih je HNS uputio amandmane na državni proračun.

Komentari