vrijedan projekt

Štromar s ravnateljima škola potpisao Ugovore o energetskoj obnovi zgrada

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.07.2017. 11:04

Zadnja izmjena: 21.07.2017. 14:53

Foto: Mateja Rak

Danas su u prostorijama škole Veliki Bukovec Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar i v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljubomir Majdandžić zajedno s ravnateljima Osnovne škole Veliki Bukovec, Osnovne Škole Bednja i Srednje škole Novi Marof potpisali Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za energetske obnove navedenih zgrada.

Prema riječima Ljubomira Majdandžića, ovim javnim pozivom ''Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja'' zapravo se želi postići smanjene potrošnje energije, s obzirom na puno energije uvozimo u Hrvatsku.

S ovim projektom zadovoljan je i Predrag Štromar.

- Uskoro kreću radovi i to je jako bitno i uopće ne sumnjam kako će ovo biti jako ekonomski isplativo jer će se smanjiti potrošnja energenata i onda će se ta sredstva moći koristiti za nešto drugo.- rekao je Štromar i dodao kako su ovo dobro projekti za lokalne tvrtke i manje obrtnike.

Najavio je također još dva natječaja, a radi se o energetskoj obnovi javnih ustanova (općine, županije, zdrastvene ustanove) te poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Ovaj je projekt vrijedan više od 9 milijuna kuna, a prema riječima zamjenika župana Tomislava Paljaka koji je također prisustvovao potispivanju ugovora, Županija je iz proračuna financirala 47 % sredstava.

- Ovo znači život ovim školama i mi radimo energetsku obnovnu od 2004. godine i dalje ćemo raditi na tome jer su uštede energije jako velike.- napomenuo je Paljak.

Inače, na potpisivanje ovog ugovora došli su i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, načelnik Sv. Đurđa Josip Jany, načelnik Trnovca Zvonko Šamec, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek.

 

 

Komentari