pitanje premijeru

Štromar uputio pismo Plenkoviću: 'Sredstva su dobile samo Općine u kojima su načelnici HDZ-ovci!'

Objavljeno: 10.03.2017. 14:45

Zadnja izmjena: 10.03.2017. 15:18

Foto: Arhiva

Netransparentna preraspodjela sredstava od pojedinih ministarstava, gdje privilegiju imaju HDZ-ovi gradovi i općine, dok su ostali zakinuti, bila je povod održavanju konferencije za medije ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koju je održao župan Predrag Štromar, stoji u priopćenju HNS-a Varaždinske županije.

Također, u priopćenju stoji kako je povod održavanju konferencije bila i nedavna izjava Anđelka Stričaka, saborskog zastupnika i predsjednika HDZ-a Varaždinske županije, koji je na prošloj sjednici županijske Skupštine izjavio: 'Što se tiče sredstava Ministarstva regionalnog razvoja o njoj se nije raspravljalo, ako budete dobri budemo podijelili i vašim općinama'.

O spomenutoj izjavi župan Štromar je uputio i pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojem navodi kako su u prošloj godini, kad je također Vlada HDZ-a i Mosta vodila državu, u Varaždinskoj županiji sredstva od Ministarstva regionalnog razvoja dobile samo općine u kojima dužnost načelnika obnašaju članovi HDZ-a, te pita da li će HDZ nastaviti s netransparetnom politikom.

'Sjećanje na bivši sistem'

Župan pritom napominje, ukoliko je to tako, da ga premijer uputi u koje načine ubuduće postupati budući da je on župan svih građana Varaždinske županije, te kako se nadao da će i Andrej Plenković biti premijer svim građanima, a ne samo građanima HDZ-a.

Nadalje, župan se zapitao što to znači,: 'ako budemo dobri' u izjavi Anđelka Stričaka te pritom naveo podatke kako je Varaždinska županija u proteklom razdoblju bilježila pozitivne gospodarske pokazatelje.

- Ne tako davno premijer Plenković govorio je o decentralizaciji i razvoju svih krajeva Hrvatske. Njegove tvrdnje i obećanja tonu zajedno s cijelim Titanikom. Moram priznati da me ovo podsjeća na neki bivši sistem, kad su se brojala krvna zrnca i gledale isključivo partijske knjižice. – zaključuje Štromar.

Komentari