Župan vjeruje u promjenu odluke

Štromar za Dnevnik: 'Oreškoviću se potkrala greška', Stričak: 'Prijevoz ide, ali uz nova pravila'

Objavljeno: 13.03.2016. 10:31

Zadnja izmjena: 13.03.2016. 10:36

Foto: HRT / Screenshot

Gostujući u Dnevniku 3 HRT-a, varaždinski župan Predrag Štromar je ponovio da Županija neće moći roditeljima pomoći glede subvencioniranja prijevoza, štoviše da je uopće pitanje što će biti s proračunom Varaždinske županije.

- Prema ovom prijedlogu proračuna nama je "skinuto" i 15 milijuna prihoda koje smo prijašnjih godina dobivali. Možda eventualno smislimo neki model od travnja do lipnja ove godine, da karta nikako ne bude skuplja od 400 kuna. Da cijena bude solidarna i da neki ne plaćaju i 1300 kuna – rekao je Štromar.

Varaždinski župan pozvao se na 111. stranicu Sporazuma potpisanog između HDZ-a i Mosta, na kojoj jasno stoji da će se prijevoz srednjoškolaca subvencionirati sa 75 posto.

- Mislim da se premijeru potkrala greška, da će sigurno opet subvencionirati prijevoz, a uostalom, Most i Domoljubna koalicija potpisali su taj sporazum – naglasio je Štromar pomirljivo, istaknuvši kako je za spomenuto zamolio sve saborske zastupnike, oba potpredsjednika Vlade, kao i samoga premijera.

Nova pravila

- Prema svemu što se komuniciralo do sada, bilo je rečeno da će Hrvatska biti zemlja znanja, a s ovim potezom to sigurno nikad nećemo biti. Dosada su roditelji plaćali sto kuna, od travnja do lipnja plaćat će između 350 i 750, a od rujna do prosinca, za kad se najavljuje imovinski cenzus, cijena karata biti će između 375 i 750 kuna.

Gostujući u istoj emisiji u subotu navečer, saborski zastupnik HDZ-a iz Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je da je riječ o "novim pravilima" prema kojima će više plaćati oni koji više imaju, odnosno manje - oni koji manje i imaju.

- Župan obmanjuje roditelje srednjih i osnovnih škola, prijevoz se nastavlja, ali uz uvođenje imovinskog cenzusa – rekao je Stričak, dok su SDP-ovci istaknuli da je upravo HDZ bio protiv kad je Milanovićeva Vlada predlagala 75 posto subvencije, a sada "oni ne daju ništa", rečeno je u istoj emisiji.

Komentari