presica zember i stručnog vijeća

STRUKA NAMJESTO POLITIKE Evo što je rečeno na presici Sanje Zember i liječnika koji su stali iza nje

Objavljeno: 19.01.2017. 16:20

Zadnja izmjena: 19.01.2017. 16:51

Foto: Petra Mlinarić

Stručno vijeće OB Varaždin - kako smo već izvijestili - stalo je iza ravnateljice Sanje Zember. Isto se tijelo ogradilo od pisma dr. Pavličeka Upravnom vijeću, jer ga smatraju njegovim privatnim stavom, a ne stavom Stručnog vijeća.

Dr. Stare kao predstavnik liječničke struke u Upravnom vijeću jedva je "preživio" glasanje, jer je za njegov opoziv glasalo 26 od 44 prisutna člana Stručnog vijeća. S obzirom da to tijelo ima 52 člana, trebalo je 27 glasova. No, ipak su ga jasno upozorili da treba slušati ono što govori struka, a ne politika.

- Ako bude trebalo, opet ćemo glasati i povjerenju njemu, a onda ćemo valjda naći još taj jedan glas. - bila je jasna dr. Željka Grđan, predsjednica Stručnog vijeća.

'Naglasak je na struci, a ne na politici'

O svemu se očitovala i doktorica Zember, čija je smjena glavna tema ne samo u bolnici, nego i u široj javnosti našega kraja.

- Ne želimo biti bolnica slučaj. Prednost ove bolnice upravo čine zdravstveni djelatnici. Naglasak je na struci a ne na politici, struka je rekla danas svoju riječ. - istaknula je ravnateljica bolnice, ujedno se baveći i razlozima zašto bi uređaj za nuklearno-magnetsku rezonancu trebao biti u varaždinskoj bolnici, a ne nekoj drugoj u sjevernoj regiji.

Doktorica Zember je izjavila i da priprema svoje očitovanje, a morat će zatražiti pravno mišljenje o stavcima Statuta koji joj se stavljaju na dušu, a za koju određeni stručnjaci izjavljuju da ih uopće niti nema u Statutu.

- Za mene postoje moćnici struke i znanja - zdravstveni moćnici, moćnici kulture. Bolnica nije politički poligon, ovdje se govori samo o zdravlju i interesu pacijenata. - podcrtala je dr. Zember, objašnjavajući kako nije izjavila da je smjenjuje Štromar nego politika i da će očitovanje pokazati prave razloge - između ostalog i to je li ju glave došlo to što je odbila zapošljavanja preko veze.

 

Komentari