od male radionice do ozbiljne tvrtke

FOTO Paljak je povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom posjetio radionicu u Strukovnoj školi

Objavljeno: 05.12.2017. 14:06

Zadnja izmjena: 05.12.2017. 14:19

Zamjenik župana Tomislav Paljak obišao je u pratnji ravnatelja Srednje strukovne škole Draženom Košćakom Zaštitnu radionicu u Srednjoj strukovnoj školi i tamošnje radnike čime je obilježeni Međunarodni dan osoba s invaliditetom te 11 godina rada Zaštitne radionice.

Naime, Zaštitna radionica je u varaždinskoj Strukovnoj školi osnovana 2006. godine, a sam projekt osnivanja pokrenula je Varaždinska županija u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a glavni cilj bio je iznalaženje mogućnosti za zapošljavanje osoba s invaliditetom i smanjenim radnim sposobnostima te liječenih ovisnika. To je prvi takav projekt u Hrvatskoj, a danas je u njoj zaposleno 25 radnika od kojih je 13 osoba s invaliditetom.

- To je krasan primjer kako se može u sustavu strukovnog obrazovanja napraviti radionica koja može funkcionirati na tržištu, zapošljavati, ostvarivati praksu – sve na jednom mjestu. Ono što posebno veseli jest činjenica da su više od polovice radnika osobe s invaliditetom, a moramo reći i to da se ovdje zaista izrađuje visokokvalitetna roba – istaknuo je dožupan.

Uz dožupana Paljaka i ravnatelj škole je izrazio zadovoljstvo radom radionice.

- Došli smo do 25-ero zaposlenika i već smo, mogli bismo reći, jedna ozbiljna tvrtka. Kad smo počeli prije 11 godina radionica je bila isključivo bazirana samo na proizvode od tekstila, a sad smo već tu djelatnost proširili na kožne proizvode, ali i namještaj i ostale proizvode od drveta - potvrdio je ravnatelj.

 

Komentari