Studenti Sveučilišta Sjever pokrenuli Radio Sjever i studentsku emisiju

Objavljeno: 18.05.2015. 12:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Pressedan.hr

Studenti Sveučilišta Sjever pokrenuli su u Koprivnici i Varaždinu dva nova studentska medijska projekta Radio Sjever u Koprivnici i emisiju Studentska sedmica u suradnji s KULT radiom u Varaždinu.

Radio Sjever u potpunosti je studentski projekt povezan s eksperimentalnim portalom Sveučilišta Sjever na kojem se 24 sata dnevno može slušati streaming programa. Na taj način studenti na studiju novinarstva, ali i svi drugi zainteresirani mogu sudjelovati u proizvodnji radijskog programa, upoznati se s osnovnim pravilima radijskog novinarstva i proizvodnje radijskog programa te modernim komunikacijskim tehnologijama.

U Varaždinu, u suradnji s gradskim KULT radiom studenti Sveučilišta pokrenuli su tjednu emisiju posvećenu studentskim pitanjima i standardu te svim onim temama koje zanimaju varaždinske studente. Na programu radija emitira se utorkom od 19 do 20 sati, a uređuju je i proizvode sami studenti. Riječ je o prvom od nekoliko projekata koje Studentski zbor Sveučilišta Sjever planira ostvariti u suradnji sa spomenutim radiom.

Kao i MOP festival, Pressedan, studentska TV emisija X-ica TV i niz drugih različitih projekata, kojima je Sveučilište Sjever i do sada pružalo i pružat će punu potporu , oba radijska projekta rezultat su studentskog zalaganja i inicijative, a otvorit će dodatan prostor za studentske aktivnosti i primjenu znanja naučenih na nekom od studija Sveučilišta Sjever u praksi.

Komentari