neodstaje oko 100.000 eura

ODRŽAN PRVI SASTANAK Koliko će gradova i općina odlučiti sufinancirati NK Varaždin?

Na sastanku koji je sazvala Varaždinska županija, a kojemu je nazočio i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, nazočnim predstavnicima gradova i općina prezentiran je model prema kojemu će Grad Varaždin NK Varaždin sufinancirati u iznosu od milijun kuna godišnje, Varaždinka županija u iznosu od...
Objavljeno: 07.11.2018. 11:15

Zadnja izmjena: 07.11.2018. 11:43

Foto: Arhiva

Čelnicima i predstavnicima 15-ak jedinica lokalne samouprave s područja Varaždinske županije, koliko ih se odazvalo uvodnom sastanku ovog tjedna – predstavljen je zajednički model sufinanciranja nogometnog kluba Varaždin kao nositelja kvalitete sporta na području županije.

Na sastanku koji je sazvala Varaždinska županija, a kojemu je nazočio i gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, nazočnim predstavnicima gradova i općina s područja županije prezentiran je model prema kojemu će Grad Varaždin NK Varaždin sufinancirati u iznosu od milijun kuna godišnje; Varaždinka županija u iznosu od 270.000 kuna, a svi ostali gradovi i općine razmjerno bi trebali sufinancirati ostatak do milijun kuna. Preostalih dva milijuna kuna (od ukupno četiri milijuna koliko je klubu potrebno za egzistiranje u drugoj ligi i konkuriranje za prvu) NK Varaždin morao bi osigurati iz vlastitog poslovanja odnosno sponzorski.

Neslužbeno doznajemo kako bi se sufinanciranje trebalo provoditi na temelju trogodišnjeg sporazuma između svih aktera, a konkretan model zajedno s izračunima uskoro bi trebao biti dostavljen gradovima i općinama u obliku Promemorije s održanog sastanka. Sufinanciranje će se, dakako, odvijati na dobrovoljnoj bazi, ali u kuloarima se od nekih gradonačelnika i načelnika već može čuti kako se ne namjeravaju uključiti, postavljajući pitanje pravnog aspekta cijele stvari. Radimir Čačić je, pak, navodno na sastanku rekao kako će u tom slučaju Županija pokriti njihov dio, ali to kasnije namjerava „trostruko naplatiti“.

- Svi oni daju ozbiljne novce za nogomet u svojim bazama, a ovdje se radi o tome da zajednički prepoznamo vrh piramide i kvalitete regije sjever i djeci za par tisuća kuna damo perspektivu nekoliko kilometara dalje od njihovog grada ili općine - prozor prema profesionalnom nogometu – riječi su kojima je u svojoj ranijoj izjavi za eVaraždin ovaj način financiranja potencijalnog varaždinskog prvoligaša obrazložio župan Čačić. Sporazum bi se aneksima mijenjao svake godine, ovisno od ulaska strateškog partnera u klub ili povećanja sponzorskih priljeva, a neslužbeno je riječ o preuzimanju obveza od 10-ak do 50-ak tisuća kuna godišnje, ovisno o proračunskoj snazi pojedine JLS.

Komentari