projekt ''ja mogu''

SUSTAV JEDNAKIH ŠANSI: 53-oje djece u našoj županiji dobilo pomoćnike u nastavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.09.2017. 13:21

Zadnja izmjena: 06.09.2017. 13:22

Nakon što je Grad Varaždin danas predstavio projekt ''PONOS'' kojim su osigurali pomoćnike u nastavi djeci s teškoćama u razvoju Varaždinu, isto je danas učinila i Varaždinska županija. U suradnji s AZRA-om d.o.o. projektom „Ja mogu“ osigurala  je pomoćnike u nastavi, a on će se provoditi do kolovoza 2021. godine. Zahvaljujući tome, u sljedeće četiri godine projektom će biti obuhvaćeno ukupno 73 učenika i 53 pomoćnika.

Ravnatelje osnovnih i srednjih škola, koordinatore i voditelje računovodstava pozdravili su danas zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek. 

Ukupna vrijednost projekta je preko 10, 5 milijuna kuna od čega će 92 posto sredstava biti iz europskog socijalnog fonda, a ostalo iz županijskog proračuna.

- Važno je reći da je „Ja mogu“ četverogodišnji projekt, provodit će se u 24 osnovne i pet srednjih škola, a ove školske godine će 53 učenika imati 51 pomoćnika. Ponosni smo što smo sve priveli kraju i što možemo krenuti u realizaciju – istaknuo je zamjenik župana Tomislav Paljak, koji je svim djelatnicima škola poželio puno uspjeha u radu. 

Sustav jednakih šansi...

- Stvorili smo sustav jednakih šansi u kojem učenik, bez obzira na zdravstveno stanje, može pohađati nastavu, kao i njegovi kolege koji zdravstvene teškoće nemaju. Jednako je važno što je sustav pokazao sposobnost da se može nositi i s takvim izazovima. Od svih projekata koje provodi Varaždinska županija ovo su najznačajniji projekti, jer zadiru u samu srž ravnopravnosti naših učenika kad je u pitanju obrazovanje – rekao je pročelnik Miroslav Huđek.

 Prve godine provedbe projekta pomoćnika, odnosno stručnog komunikacijskog posrednika ima 53 učenika kojima je takva pomoć najpotrebnija, a prema procjeni stručnog povjerenstva Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

 

 

Komentari