razvojni sporazum za sjever

Danas u Varaždinu premijer i pola Vlade: Potpisuje se 15,2 milijarde kuna

Projekti na području Varaždinske županije, kao što smo već pisali, bit će sufinancirani s gotovo milijardu i pol kuna, a zajednički vrijede 9,2 milijarde...
Objavljeno: 26.12.2021. 17:25

Zadnja izmjena: 27.12.2021. 05:16

Foto: Arhiva

Predsjednik Vlade RH, zajedno s devet ministara, danas će boraviti u Varaždinskoj županiji, gdje će u 11.30 sati biti potpisan Razvojni sporazum za područje sjeverozapadne Hrvatske vrijedan 15,2 milijarde kuna.
 
Posjet županiji započet će sastankom u Vindiji, na kojem će nova Uprava Vindije Vladi RH prezentirati predstojeće investicije i projekte. Premijer i ministri potom će obići gradilište varaždinske Medicinske škole, koja će biti u Hrvatskoj jedinstveni - regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija.

Iza toga slijedi sastanak između premijera, ministara te pet župana sjeverozapadne Hrvatske: Anđelka Stričaka, Matije Posavca, Željka KolaraDarka Korena i Marka Marušića, koji će se održati u Županijskoj palači. Nakon toga sastanka, župani i članovi Vlade pristupit će potpisivanju Razvojnog sporazuma za područje sjeverozapadne Hrvatske vrijednog 15,2 milijarde kuna.

Županiji milijarda i pol

Projekti na području Varaždinske županije, kao što smo već pisali, bit će sufinancirani s gotovo milijardu i pol kuna, a sa 17,5 milijuna kuna biti će sufinancirana priprema projektno-tehničke dokumentacije. Uz to, okvirna vrijednost zajedničkih infrastrukturnih projekata, dakle projekata koji objedinjuju sve sjeverne županije, gotovo je 9,2 milijarde kuna.

Tko sve dolazi od ministara?

Uz predsjednika Vlade u Varaždinskoj županiji bit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministar zdravstva Vili Beroš te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Komentari