lokalni izbori 2017.

Danas sve zanimalo hoće li se Čehok kandidirati - evo što je odgovorio novinarima

Objavljeno: 30.09.2016. 12:10

Zadnja izmjena: 30.09.2016. 13:21

Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Na današnjem susretu svih živućih gradonačelnika grada Varaždina odnosno predsjednika nekadašnje Skupštinske općine Varaždin, a kojem se odzvao i bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, novinare je između ostaloga zanimalo hoće li se Čehok sljedeće godine ponovno kandidirati za gradonačelnika.

Pitanje je to potaknuto rezultatima anketa koje su proveli, kako pojedini mediji, tako i neke od stranaka, a prema kojima unatoč procesima koji se vode protiv njega i dalje uživa veliku ili čak najveću podršku građana, zbog čega, prema nekim zasad dostupnim i neslužbenim rezultatima nije nemoguće da bi prošao već u prvom krugu. A i na društvenim mrežama nerijetko se može pročitati ne mali broj komentara građana koji se mogu svesti pod jednu rečenicu: "Vratite nam Čehoka!".

No, evo što je Čehok odgovorio na pitanje hoće li se ponovno kandidirati:

- Nije realna mogućnost da se kandidiram za gradonačelnika. Ne razmišljam ni o kakvoj kandidaturi. Ipak, ova vlast se pokazala potpuno nekompetentnom. Meni je nevjerojatno da netko ne može u šest godina obnoviti nekoliko gradskih vrtića. 2011. se najavljivalo da će se to riješiti, 2013. također, pa  2016.... Sad će 2017., a vrtići su u katastrofalnom stanju.

"Izgubljene godine"

Na podršku koju dobiva od građana, kazao je kako se jednostavno radi o sposobnosti.

- Građani se sjećaju da se u mom mandatu dosta toga obnavljalo, gradilo, stvarale su se nove vrijednosti.  Mi smo u tri godine uspjeli dograditi svih 7 škola. Ovih šest godina je nepovratno izgubljeno. 

Za kraj je dodao kako će, ovisno o odnosu političkih snaga u gradu možda nekome dati podršku, istaknuvši kako je o tome "ipak prerano govoriti", ali da odjeća i "moralnu obvezu" prema građanima, zbog ankete koju je danas vidio, što god da to značilo...

- Jasno je jedino da ova gradska vlast ne može opstati.  Pitanje je mogu li se naći sposobni ljudi, poput ekipe koju sam ja imao deset godina, koji bi ponovno bili u politici.

 

Komentari