Svečano proslavljena 35. obljetnica Doma za starije i nemoćne Varaždin

galerija-images/Dom za starije 35. obljetnica

Objavljeno: 13.12.2014. 13:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Uz prigodni svečani program u varaždinskom Domu za starije i nemoćne je obilježena 35. godišnjica postojanja i rada ove ustanove u kojoj 104 zaposlenika skrbi o 360 korisnika...

Uz brojne goste, uzvanike i prijatelje Doma proslavi su nazočili župan Predrag Štromar, njegov zamjenik Alen Kišić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Josip Hehet, pročelnica županijskog UO za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac te Josip Kozina, predsjednik Upravnog vijeća Doma za starije.

Svečarski program počeo je intoniranjem državne himne koju je otpjevala Gabriela Hrženjak, učenica Glazbene škole Varaždin, a potom je prikazan osebujni dokumentarni film o Domu kojeg je za ovu prigodu snimila, producirala i montirala Anja Strelec.

Već tradicionalno, Pjevački zbor Doma izveo je himnu ove ustanove – pjesmu „Hvala ti Dome“, nakon čega se pozdravnim i riječima zahvale okupljenima obratila ravnateljica Tamara Ljubić.

- Varaždinski Dom umirovljenika otvoren je na sam Badnjak, 24. prosinca 1979. godine i ustanova je u to vrijeme djelovala pod imenom Slavko Lončarić. Kapacitet je tada bio 246 ležaja, no Dom se ubrzo proširio radi interesa osoba treće životne dobi i 1989. godine izgrađena je depadansa sa još 160 kreveta – rekla je između ostalog Tamara Ljubić o počecima rada ove ustanove u kojoj je u 35 godina svoj mir i utočište pronašlo oko 2.500 korisnika.

O visokoj kvaliteti usluge i smještaja govori i podatak da se čak tisuću ljudi nalazi na listi čekanja.
Ravnateljica Doma, u nastavku programa uručila je nagrade zaposlenicima povodom 35. godišnjice rada ove ustanove.

Izrazivši zadovoljstvo što je mogao nazočiti proslavi jubileja Doma za starije i nemoćne, župan Predrag Štromar kazao je kako traju razgovori između resornog ministarstva i Varaždinske županije, kako bi se dogovorili modeli financiranja.

- Činimo sve kako bi cijena smještaja za korisnike Doma ostala ista. Imate sve preduvjete da Dom postane najbolji ne samo u Varaždinu i Varaždinsko županiji, već i u čitavoj Hrvatskoj. Siguran sam da ćemo i u idućoj godini intenzivno surađivati i da nećete osjetiti krizu kao ni do sada. Želim vam svima puno zdravlja u idućoj godini - poručio je župan korisnicima Doma.

U nastavku kulturno-umjetničkog programa sudjelovali su korisnici Doma recitacijama i pjesmama, a pridružili su im se i profesori Glazbene škole Varaždin, Valentina Geci i Ivan Mežnarić.

Na kraju proslave otvorena je božićna izložba ručnih radova, a druženje je nastavljeno uz domjenak kojeg su spravile vrijedne domske kuharice.
{gallery}Dom za starije 35. obljetnica{/gallery}

Komentari