nakon 17 godina odobrena sredstva

Kreće izgradnja škole u Svetom Iliji, HDZ poručuje: Koja je vlada dala više?

Na današnjoj sjednici Vlade, kao što smo već izvjestili, donijeta je odluka početku izgradnje nove zgrade osnovne škole u Općini Sveti Ilija, vrijedne čak 50 milijuna kuna...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.05.2020. 15:09

Zadnja izmjena: 07.05.2020. 15:38

Na današnjoj sjednici Vlade, kao što smo već izvjestili, donijeta je odluka početku izgradnje nove zgrade osnovne škole u Općini Sveti Ilija, vrijedne čak 50 milijuna kuna. Najveći dio sredstava, 80 posto, osigurat će država kroz Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok će preostalih 15 posto sredstava omogućiti Varaždinska županija.

Sama Općina sudjelovat će s pet posto sredstava, zbog čega je načelnik Marin Bosilj zahvalio svima koji su pomogli da se projekt relizira: premijeru Andreju Plenkoviću, ministrici Blaženki Divjak, te saborskom zastupniku Anđelku Stričaku „bez čijeg angažmana, upornosti i brige ne bi došlo do realizacije projekta“, napisao je Bosilj. Zahvalio se i županu Radimiru Čačiću na udjelu s kojim sudjeluje Županija.

- To je najveći iznos ulaganja u obrazovanje na području Varaždinske županije od kada postoji Republika Hrvatska. Prva građevinska dozvola izdana je prije više od 17 godina, iz čega se vidi kako je bilo teško doći do jednog ovakvog, povijesnog i kapitalnog projekta za našu općinu – priopćio je načelnik Marin Bosilj nakon što je Vlada odobrila projekt.

- U svakom mjestu upravo je škola centar zbivanja društvenog, sportskog i kulturnog života. Realizacija ove investicije je još jedan dokaz da aktualna vlada premijera Andreja Plenkovića od svih dosadašnjih vlada vodi daleko najveću brigu o razvoju Varaždinske županije – izjavio je saborski zastupnik Stričak.

Rok za izgradnju škole je 18 mjeseci.

Komentari