tema gradskog vijeća

SVEUČILIŠTE SJEVER BORI SE S KAPACITETOM "Treba nešto poduzeti, smjerovi se sele u Koprivnicu"

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnica Lovorka Gotal-Mitrović dotakla se problema kapaciteta Sveučilišta Sjever, te je zatražila odgovor od gradonačelnika Ivana Čehoka, što se po tom pitanju može napraviti.
Objavljeno: 14.03.2019. 11:42

Zadnja izmjena: 14.03.2019. 12:08

Foto: Arhiva

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnica Lovorka Gotal-Mitrović dotakla se problema kapaciteta Sveučilišta Sjever, te je zatražila odgovor od gradonačelnika Ivana Čehoka, što se po tom pitanju može napraviti.

Gotal-Mitrović je navela kako je ove godine upisano 3369 studenata, što je više od TTF-a FOI-ja i Geotehničkog fakulteta zajedno. - Mi prostora nemamo, nemamo gdje održavati nastavu. Nažalost, smjerovi koji su krenuli u Varaždinu, seli se u Koprivnicu jer nema prostora - istaknula je Gotal-Mitrović.

- Treba biti ponosan na Sveučilište Sjever, uspjeli su u kratkom vremenu postati jedno traženo sveučilište. Mi smo odredili lokaciju u Križanićevoj, a sad smo i u razgovorima da nakon što nam država dodjeli vojarnu u Optujskoj, da mi to prepustimo Sveučilištu Sjever. Svjesni smo da ima premalo mjesta, ali ni grad u ovom trenutku druge lokacije nema- odgovorio je vijećnici Gotal Dmitrović gradonačelnik Čehok.

 

Komentari