Svi granični prijelazi sa Srbijom otvoreni, Milanović: "Ovo nije trgovinski rat"

Objavljeno: 25.09.2015. 17:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

U 17 sati deblokiran je granični prijelaz Bajakovo. Svi automobili bez obzira na registracije mogu ući u Hrvatsku, kao i kamioni, prenosi HRT.

Spomenuto je objavio ministar MUP-a Rano Ostojić, a to je učinjeno jer je, kako se navodi u nastavku, popustio pritisak izbjeglica iz Srbije. Srbiju je napustilo tristotinjak izbjeglica preko graničnog prijelaza Horgoš u Mađarsku.

Premijer Zoran Milanović najavio je prijepodne da bi nakon deblokade bila moguća ponovna blokada Bajakova ako procijeni da je to u hrvatskom interesu.

- To nije trgovinski rat! - odgovorio je premijer  Milanović na novinarsko pitanje je li procijenio posljedice trgovinskog rata sa Srbijom, javlja HRT. Ponovio je pritom da Hrvatska nije uvela diskriminacijske mjere.

Hrvatska je bila uvela mjere prema svima, pa i prema hrvatskim kamionima, kazao je. Naša mjera na granici možda jest bila tvrda, no ona je bila u obrani nacionalnog interesa i kontrole tijeka migranata koji kroz Srbiju prolaze bez ikakve kontrole, objasnio je. Sigurnost građana, a ne kompanija mu je, kaže, u interesu.

Komentari