Svibanj - mjesec zaštite od požara i ovaj put u tonu promicanja tog plemenitog poziva

Piše: eVz

Objavljeno: 01.05.2015. 12:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Tradicionalnom nacionalnom manifestacijom „Svibanj – mjesec zaštite od požara“ članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava na području Varaždinske županije i ove će godine djelovati u pogledu razvoja protupožarne preventive, ali i popularizacije ove humane djelatnosti.

Da je preventiva važna, govore i statistika intervencija u 2014. godini. Tijekom 2014. godine vatrogasci na području Varaždinske županije imali su ukupno 1307 intervencija.

Upravo zbog potrebe kontinuiranog rada na promicanju preventivnih spoznaja, hrvatsko vatrogastvo spomenutu manifestaciju provodi već 40-tak godina, a njen temeljni cilj je upoznavanje pučanstva sa spoznajama o nastanku požara, njegovim posljedicama te vatrogastvu kao nositelju zaštite i spašavanja osoba i imovine.

Ovogodišnju će manifestaciju oko 10 000 članova vatrogasnih organizacija u svim gradovima i općinama Varaždinske županije započeti obilježavanjem Dana hrvatskog vatrogastva, 4. svibnja, te štovanjem sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Ovogodišnja manifestacija „Svibanj – mjesec zaštite od požara“ ujedno će biti i prigoda za promicanje vatrogasnog poziva u kojem se pozitivne humane ljudske vrijednosti poštuju unatoč današnjem dinamičnom složenom okruženju.

 

Komentari