Od 22. do 27. studenog hrvatski kuhari i slasti?ari predstavljaju se na jednoj od najve?ih kulinarskoj smotri na svijetu – Svjetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu.
Na natjecanje je otputovala Nacionalna seniorska kulinarska reprezentacija, nacionalna juniorska kulinarska reprezentacija, Regionalni tim Varaždinske županije te ?etiri kuhara i slasti?ara koji su nastupili u individualnim kategorijama.
U ponedjeljak Hrvatska nacionalna seniorska reprezentacija i Regionalni tim Varaždinske županije predstavili su jela u kategoriji "hladna kuhinja". Oba tima osvojili su bron?ane medalje za svoj nastup.
Slijede?eg dana svoje su radove predstavili sudionici u individualnim kategorijama. Zoran Herman, kuhar Vindije d.d., osvojio je zlatnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost koja se sastojala od sve?anog menija od ?etiri slijeda za jednu osobu te ?etiri razli?ita finger fooda za šest osoba. Rozaliji Nerali? je u istoj kategoriji pripalo srebro, a istu je medalju osvojio i Ivan ?uki? u kategoriji Kulinarska artistika u sklopu koje je predstavio izložak od vo?a i povr?a.
Uz Hrvatsku, na natjecanju je nastupilo još 55 drugih zemlja; 590 kuhara i slasti?ara u individualnim kategorijama, 30 seniorskih nacionalnih timova, 15 juniorskih, 6 regionalnih juniorskih timova i 48 regionalnih seniorskih ekipa, što sveukupno broji više od 1500 kulinarskih majstora.
U srijedu, posljednjeg dana, seniorska reprezentacija priprema menu za 110 osoba pred publikom koja ?e se poslužiti posjetiteljima sajma Expogast u Restoranu nacija. Juniorski tim ?e isto tako posljednjeg dana nastupati pred publikom, a zadatak im je pripremiti buffet za 12 osoba na zadanu temu.
Komentari