Tehnološki park dobio rješenje za nove prostore

Objavljeno: 06.01.2015. 18:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: DAV

Tehnološki park Varaždin dobio je idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje za svoje nove prostore, koji će mu omogućiti da u idućih nekoliko godina preuzme titulu najvećega tehnološkog parka u jadranskoj regiji, piše Poslovni dnevnik.

S novim rješenjem, s kojim je na javnom natječaju pobijedio Studio Nexar, VA::TechPark povećat će svoje kapacitete sedam puta, na 25 tisuća kvadrata. To je za pet tisuća kvadrata više od onoga što planira Tehnološki park Zagreb, koji želi od tehnološkog parka u Inđiji u Srbiji preuzeti titulu najveće "Silicijske doline" u jadranskoj regiji. Varaždinci za projekt predviđaju 40 milijuna eura, koje bi uglavnom povukli iz strukturnih fondova EU. Izvedbeni projekt već se s 2,5 milijuna eura obvezalo financirati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Od 2007. tehnološki park u Varaždinu podržao je stvaranje i razvoj četrdesetak tvrtki i otvaranje 350 radnih mjesta. S novim kapacitetima moći će se otvoriti još 200 novih tvrtki i 2000 novih radnih mjesta. Park će se uz IT proširiti na razvoj inovacija i proizvodnje u obnovljivim izvorima energije, strojogradnji i kreativnim industrijama. Imat će 13 laboratorija s raznom opremom, od 3D printera do CNC strojeva.

Izvor: Poslovni.hr

Komentari