10.sjednica Savjeta za gospodarstvo

Glavne teme povezivanje malih privatnika i predstavljanje EU natječaja od strane AZRE

Objavljeno: 02.03.2016. 14:29

Zadnja izmjena: 02.03.2016. 14:30

Danas, 2. veljače u prostorijama Županije, održana je 10. po redu sjednica Savjeta za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije.

Glavne teme sjednice su bile Izvješća o radu Savjeta za 2015. godinu, uloga regionalnih razvojnih agencija u prijavi i provedbi projekata financiranih iz međunarodnih fondova, a bilo je i riječi o pripremama za obilježavanje Europskog tjedna 2016. godine.

Svih nazočnima se prvo obratila predsjednica Savjeta Marina Klačmer Čalopa koja je istaknula važnost povezivanja svih institucija:

- Na sjednicama savjeta okupljamo predstavnike više institucija i agencija, jer glavni cilj savjeta je umrežavanje i povezivanje svih koji djeluju u gradu Varaždinu, dok je posebno važna razmjena iskustava između njih.

U ime Varaždinske županije obratio se zamjenik župana Alen Kišić i potvrdio važnost same institucije.

- Savjet za gospodarstvo i međuregionalno suradnju je savjet koje čine ljudi iz različitih područja koji vrlo dobro poznaju područje u kojem djeluju.

Iskoristivost EU fondova

O zadovoljstvu što se tiče korištenju europskih sredstava zamjenik župana je dodao:

- Povukli smo dosta sredstava u obrazovanju i nekim drugom segmentima, ali uvijek ima jako puno prostora u gospodarskim djelatnostima, prije svega kod privatnih inicijativa te je za njih predstavljanje natječaja glavna tema današnjih razgovora.

Komentari