oglasio se i hdz

Težak dan za direktora Varkoma - I Gradski odbor HDZ-a traži Vlašićev opoziv

Objavljeno: 15.11.2016. 12:19

Zadnja izmjena: 15.11.2016. 12:23

Foto: Arhiva

Prije nekoliko dana pisali smo o tome kako je Županijska organizacija HDZ-a, na čelu s Anđelkom Stričakom još jednom reagirala na projekt Aglomeracija. To su učinili i iz Gradskog odbora HDZ-a, a kao odgovornog su  prozvali Vladu Vlašića, direktora Varkoma.

>>Županijski HDZ zahtjeva utvrđivanje političke i svake druge odgovornosti Štromara u projektu Aglomeracija

Tako u priopćenju gradskog HDZ-a stoji kako će zbog propusta, za koje kažu kako su učinjeni tijekom postupka javne nabave na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća zatražiti dopunu dnevnog reda.

- Prvo, od gradonačelnika Grada Varaždina tražit ćemo da sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima zatraži sazivanje Glavne skupštine društva Varkom d.d., i predloži dnevni red sa slijedećim točkama:  izvještaj uprave u postupku javne nabave odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin - dogradnja i rekonstrukcija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, opoziv članova Nadzornog odbora društva Varkom d.d. te izbor novih članova Nadzornog odbora - stoji u priopćenju.

Smjena nadzornog odbora i direktora

Iz Gradskog odbora HDZ-a smatraju da je odgovornost  i posredno financijska šteta za društvo Varkom d.d. posljedica lošeg upravljanja direktora, Vlade Vlašića.

- S obzirom da Nadzorni odbor odlučuje o opozivu člana uprave, a u konkretnom slučaju to navedeni organ nije poduzeo, smatramo da je obveza Grada Varaždina kao većinskog dioničara da pokrene pitanje odgovornosti članova Nadzornog odbora, odnosno predloži njihov opoziv. Također, očekujemo da će novi nadzorni odbor pokrenuti odlučivanje o odgovornosti uprave društva Varkom d.d., odnosno opozvati gdin. Vlašića s mjesta uprave društva.

Podsjetimo, danas je Vlašićevu ostavku zatražio i Alen Kišić.

 

Komentari