obavijest građanima

Tijekom ovog razdoblja sanirat će se jedan od najprometnijih nadvožnjaka u Varaždinu

Dana 09.05.2023. godine, izvršen je pregled nadvožnjaka od strane projektanta i nadzornog inženjera, te je na sjevernoj i južnoj strani nadvožnjaka uočena pojava izbočenja asfaltne površine na desetak pozicija....
Objavljeno: 26.05.2023. 13:17

Zadnja izmjena: 26.05.2023. 13:19

Od ponedjeljka  5. lipnja 2023. godine na jednom od najprometnijih mjesta u Varaždinu, nadvožnjaku iznad pruge u Gospodarskoj ulici, počet će radovi na sanaciji i otklanjanju uočenih nedostataka. Radovi bi trebali trajati pet dana, a vozači i svi drugi sudionici u prometu unaprijed se pozivaju na opreznost i poštivanje prometne regulacije.

Grad Varaždin, poslavši ovu obavijest medijima, dao je i kronologiju obnavljanja nadvožnjaka u Gospodarskoj:

  • Opsežna sanacija 2019. - U razdoblju ožujak-lipanj 2019. godine, obavljeni su opsežni radovi na sanaciji nadvožnjaka u Gospodarskoj ulici.  Tada je izvedena statička sanacija nadvožnjaka, a ujedno je obnovljena konstrukcija prometnice uključivo pješačko-biciklističke staze. Radovi su obavljeni sukladno projektu Labos d.o.o.  u roku, te je po obavljenom tehničkom pregledu nadvožnjak otvoren za promet.
  • Nedavno uočeno izbočenje - Dana 09.05.2023. godine, izvršen je pregled nadvožnjaka od strane projektanta i nadzornog inženjera, te je na sjevernoj i južnoj strani nadvožnjaka uočena pojava izbočenja asfaltne površine na desetak pozicija. Izbočenja su tlocrtnog promjera od 5 do 15 cm, a visine do 5 cm.
  • Jamstveni rok - Obzirom na činjenicu da temeljem Ugovora o izvođenju radova, kao i Zapisnika o primopredaji i okončanom obračunu, jamstveni rok traje do 30.10.2024. godine, zatraženo je od izvoditelja radova da dostavi prijedlog sanacije, kao i termin u kojem će izvesti radove sanacije.
  • Obavijest o sanaciji - Dana 22.05.2023. godine, Grad Varaždin je zaprimio od izvoditelja radova informaciju da će otklanjanje nedostataka izvršiti  lokalnom sanacijom lijevanog asfalta na mjestima uočenih oštećenja. Pri tome će se otvoriti oštećena mjesta u što minimalnijem obimu, izvršiti provjera podloge, izvući eventualno zarobljena vlaga i izvesti ponovno vraćanje lijevanog asfalta na mjestu oštećenja.

Komentari