promjene

Uvijek užarena fotelja ravnatelja OB Varaždin čeka nekog novog, natječaj je u tijeku

Nakon Kudelićeve ostavke, vršiteljem dužnosti imenovan je dotadašnji Kudelićev zamjenik Damir Poljak, inače načelnik Općine Bednja, a sada se čeka izbor novog ravnatelja...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.10.2021. 10:47

Zadnja izmjena: 04.10.2021. 10:59

Nakon lokalnih izbora, u Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji došlo je do promjene vlasti, a slijedom toga dolazi i do promjena na čelu gradskih i županijskih ustanova i tvrtki.

Što se tiče Grada Varaždina, Čistoća je dobila novog direktora, a trenutno je raspisan natječaj i za novog direktora Parkova. Promjene su krenule i na županijskoj razini, i to već u lipnju kada je dotadašnji ravnatelj Nenad Kudelić svoj mandat stavio na raspolaganje.

Podsjetimo, svemu je prethodio sukob između Kudelića i novoizabranog župana Anđelka Stričaka, koji je Kudelića prozvao da je unatoč tome što bolnici nedostaju sredstva za isplatu plaća - otišao na godišnji odmor. Kudeliće se branio riječima da uopće nije na godišnjem odmoru, nego da operira, no do raspleta je došlo već koncem kolovoza.

Tada je, kao što je poznato, Kudelić Upravnom vijeću podnio zahtjev za razrješenjem dužnosti ravnatelja iz osobnih razloga, a nakon njegove ostavke vršiteljem dužnosti ravnatelja imenovan je dotadašnji Kudelićev zamjenik Damir Poljak, inače i načelnik Općine Bednja. Kudelićev mandat svakako je obilježila korona kriza, a preostaje nam vidjeti s kojim će se izazovima susretati novi čovjek na uvijek užarenoj fotelji - tko god on bio.

Detalji natječaja

Tekst natječaja možete pročitati ovdje, a rok za podnošenje prijave na natječaj je 15 (petnaest) dana od dana objave natječaja u „Narodnim novinama. - Opća bolnica Varaždin pridržava pravo ne odabrati ni jednog kandidata, bez obveze obrazlaganja svoje Odluke i bez kakve odgovornosti prema kandidatima - između ostalog stoji u natječaju. 

Komentari