pitanja pristupačnosti

Tomislav Špoljar uspješno završio još jedan projekt

Objavljeno: 31.03.2023. 14:17

Zadnja izmjena: 31.03.2023. 14:19

Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar završio je svoje sudjelovanje u još jednom projektu.

Riječ je o projektu koji provodi Regionalna razvojna agencija Srem u suradnji s partnerima iz Srbije: Crvenim križem Sremska Mitrovica i Centrom za ekonomsko osnaživanje Roma, te partnerima iz Hrvatske, Bugarske, Češke i BiH. Projekt pod nazivom „WAI4PwDs-Web Accessibility i druge inicijative u EU za osobe s invaliditetom u pandemijama i drugim kriznim vremenima“ provodi se uz financijsku potporu Europske unije, programa Europa za građane, mreže Mreža gradova.

Cilj projekta je okupiti zemlje partnere EU kako bi razgovarali o dimenziji poteškoća s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju u trenucima pandemije (i nakon nje) kao što je COVID19, ali i drugih kriznih situacija kao što su poplave, potresi i slično. Želja svih partnera je stvoriti nove ideje, umrežavanje  i  formiraju održivih partnerstava.

Konkretno, razgovori su  bili usmjereni na pitanja pristupačnosti u svim oblicima: pristup informacijama, javnim informativnim uslugama, pristup lokacijama, zabavi, turističkoj ponudi, edukaciji i slično s ambicijom da se do kraja projekta definira novi smjer suradnje i nove projektne ideje.

Komentari