konstituirajuća sjednica

Tomislav Žugec izabran za predsjednika Savjeta mladih u Marofu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.12.2018. 14:14

Zadnja izmjena: 14.12.2018. 14:15

Nakon što je Gradsko vijeće Novog Marofa na posljednjoj sjednici izabralo sedmero članova Savjeta mladih Grada Novog Marofa, održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Savjeta mladih.

Za predsjednika je jednoglasno izabran Tomislav Žugec, a za njegovu zamjenicu Sara Kranjac. -Želim da mladi izađu iz zone komfora, kako to gradonačelnik kaže, da budemo aktivni, da gradimo, da želimo bolje i za nas i za cijelu zajednicu. Možda je u manjim mjestima poput Novog Marofa teško nešto postići i organizirati se, ali ja ću se zalagati da okupimo mlade Novog Marofa. Krenuli smo s udrugom Mladi za Marof, imamo udrugu Alternativa, spojili smo se s mladima iz Varaždinskih Toplica. Pozivam mlade da se priključe i napravimo nešto novo- rekao je Žugec.

Na sjednici su bili i predsjednik Gradskog vijeća Novog Marofa Mladen Benjak i gradonačelnik Siniša Jenkač.

- Vjerujem da će mladi biti aktivni, i kroz udruge i kroz srednju školu s obzirom da su upravo oni istaknuli kandidate za Savjet mladih. To im je prilika i mogućnost da provedu neke svoje zamisli i aktivnosti. U proračunu Grada Novog Marofa osigurana su sredstva za neke aktivnosti mladih, koje se prosljeđuju prema udrugama. Tako mladi imaju priliku promišljati zajedno s izvršnom vlašću i provoditi neke svoje ideje - kazao je gradonačelnik Jenkač dodavši da je do sada suradnja s mladima, temeljena na suradnji sa Srednjom školom Novi Marof i udrugama, bila dobra.

Komentari