nabavlja se radno vozilo

TOPLIČKO GRADSKO VIJEĆE Dodijeljeni novci Forumu, kreće se u asfaltiranje cesta - a zadovoljni su Lovrečevom

Objavljeno: 02.09.2017. 14:11

Zadnja izmjena: 02.09.2017. 14:12

Gradsko vijeće Varaždinskih Toplica održalo je prekjučer svoju 5. sjednicu. Na dnevnom redu našao se i rebalans proračuna, kojim je otvoren prostor za osiguravanje kapitalne pomoći od 250 tisuća kuna komunalnom društvu Forum.

Radi se o novcu za provedbu investicije, odnosno nabave motornog vozila s priključcima ukupne vrijednosti oko 130 tisuća eura.

- Grad je stopostotni vlasnike komunalne tvrtke Forum, za koju smo procijenili da je nedovoljno opremljena za djelatnost koju obavlja, kao i za količinu posla koju ima samo na području Grada. Novim višenamjenskim vozilom obavljat će se razni poslovi. Ako imamo na umu da je na području Grada čak 200 kilometara nerazvrstanih cesta o kojima vodimo brigu, vidljivo je da će radni sati novog vozila biti iskorišteni maksimalno. – prokomentirala je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Manifestacija koja je osvojila srca posjetitelja

A kada je riječ o nerazvrstanim cestama potrebno je spomenuti kako je u završnoj fazi analiza njihova stanja i evidentiranje duljine pojedinih dionica, a sve s ciljem budućeg asfaltiranja tih prometnica. Za sada je, prema riječima gradonačelnice, odluka da se iznos asfaltiranja za svaku pojedinu dionicu dijeli na pola – dakle, pola sufinanciraju građani, a pola Grad. Ako se građani na nekoj dionici prije organiziraju, prije će doći na red da se ta dionica asfaltira, objasnila je Ratković.

Lovrečevo festival, trodnevna manifestacija koja je održana povodom Dana Varaždinskih Toplica, dobila je brojne pohvale velikog broja posjetitelja.

- Dokazali smo da i s malo novaca možemo napraviti događaj koji će biti posjećen i o kojem će se pričati. Puno je volontera bilo uključeno u organizaciju i koji su svojim angažmanom pomogli da se Lovrečevo održi. Cijela manifestacija koštala je oko 88 tisuća kuna, s time da smo prihodovali nešto više od 30 tisuća kuna kroz sponzore i izlagače, a samo je ostatak pokriven iz gradskog proračuna. – rekla je Dragica Ratković, iza kojih je ujedno prvih 100 dana na čelu Toplica. Ona je izrazila zadovoljstvo dosad postignutim, najavivši uskoro i dovršetak projekta reciklažnog dvorišta, ali i neke druge projekte.

Komentari