radno u lepoglavi

Traju radovi na uređenju vodotoka u Lepoglavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.06.2017. 14:24

Zadnja izmjena: 19.06.2017. 14:29

I dalje na području grada Lepoglave traju radovi na uređenju vodotoka. Nakon što je sanirano klizište i uređena korita potoka na području Kameničkog Podgorja i Lepoglavske Vesi, traju radovi na uređenju vodotoka u Mjesnom odboru Vulilišinec-Viletinec, na području zvanom Dunaj, te u Sestrancu.

Kako javljaju iz grada Lepoglave, na području Dunaja očišćeno je i prošireno korito tamošnjeg potoka koji je često, za obilnih kiša, plavio okolna područja.Uz čišćenje vodotoka potoka bujičara, u Sestranca je sanirano i klizište koje su prouzročile bujice nastale za vrijeme obilnih oborina i slijevanja velikih količina vode s Ivančice. Trenutno se kamenom utvrđuje obala navedenog potoka kako u budućnosti ne bi dolazilo do novih oštećenja obale.

- Riječ je o značajnoj investiciji Hrvatskih voda koja će uz rješavanja navedenog problema, omogućiti Gradu radove na uređenju komunalne infrastrukture na područjima na kojima je uslijed poplava i pojave bujica dolazilo do njenog oštećivanja – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Grad Lepoglava želi nastaviti s uređenjem vodotoka i na drugim gradskim područjima te s Hrvatskim vodama planira dogovoriti nastavka radova na području Žarovnice i Višnjice.

Komentari