reakcija

SDP: 'Svita je obišla Trakošćansko jezero, a radovi kasne, prebacuje se krivnja...'

Objavljeno: 21.09.2022. 12:21

Zadnja izmjena: 21.09.2022. 12:21

Pritisak javnosti da se radovi na izmuljivanju Trakošćanskog jezera privedu kraju sve je veći jer, kao što smo već ranije pisali, radovi kasne, a ova se tema također pojavila i na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Vijećnika iz redova SDP-a Luku Zrinskog zanimalo je ima li sada Varaždinska županija točnu informaciju u kojem su stadiju radovi te kada se očekuje njihov kraj.

- U srpnju ove godine generalni direktor Hrvatski voda sa poprilično velikom svitom je obišao jezero hvaleći se da sve ide po planu, da će sve biti super, no u roku od mjesec dana odjedamput šok i nevjerica. Ispada da radovi kasne, da sigurno neće biti gotovi ove godine te u člancima u medijima krivica se prebacivala na izvođača radova. Drugi dan odjednom okret za 180 stupnjeva, odjednom sve je super, ne dešava se ništa čudno, a sve to od iste te osobe koja je dan prije kritizirala. Može li tu župan na bilo koji način utjecati i dati informaciju što se događa i kada će se završiti - upitao je Zrinski.

'Čačić bi to trebao znati'

Župan Anđelko Stričak na to je pitanje odgovorio kako je Županija bila zadužena samo za izlov ribe, dok su za sve ostalo nadležne Hrvatske vode, a pritom je prozvao bivšeg župana Čačića koji je, kako tvrdi Stričak, "još uvijek na poziciji u Hrvatskim vodama, a ne zna što se događa s radovima".

- Prema mojim informacijama, po mjesec dana se čeka suglasnost nadzornog tijela da odobri određene radove. S obzirom da Reformisti još uvijek nisu izašli iz koalicije, još su uvijek njihovi dužnosnici na pozicijama, rok je bio 15.9., ali zaboravili su reći koje godine. Samim time, i bivši župan Čačić još je uvijek potpredsjednik upravnog vijeća HV, možda on ima koju informaciju više - rekao je Stričak i dodao kako će županijska upravna tijela biti na ispomoći Hrvatskim vodama.

Komentari