Uključite se 

Traže se prijedlozi i mišljenja građana o javnoj rasvjeti u Varaždinu

Objavljeno: 29.03.2024. 10:58

Zadnja izmjena: 29.03.2024. 11:01

Foto: Arhiva

Grad Varaždin od danas do 28. travnja provodi javno savjetovanje povodom donošenja Plana rasvjete Grada Varaždina, koji je prema Zakonu o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja Grad obvezan izraditi za svoje administrativno područje.

Dokument su izradili Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s Upravnim odjelom za gradnju i komunalno gospodarstvo Grada Varaždina i suklađen je sa svim relevantnim zakonima, propisima te s postojećim prostornim i urbanističkim planovima, navode iz Grada. 

Pravilnikom o zonama rasvijetljenosti, dopuštenim vrijednostima osvjetljenja i načinima upravljanja rasvjetnim sustavima propisana su detaljna pravila o zonama rasvijetljenosti, dopuštenim vrijednostima osvjetljenja i načinima upravljanja rasvjetnim sustavima, dok su sadržaj, format i način dostave plana rasvjete propisani Pravilnikom o sadržaju, formatu i načinu izrade plana rasvjete i akcijskog plana gradnje i/ili rekonstrukcije vanjske rasvjete.  Grad Varaždin je istaknuo važnost povećanja energetske učinkovitosti kroz rekonstrukciju postojeće javne rasvjete, dok istovremeno stavlja naglasak na održivi razvoj grada.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 33.

Svoje doprinose javnom savjetovanju građani mogu dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 28. travnja 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o donošenju Plana rasvjete Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected].

Komentari