Treća sreća za aerodrom: Grad Varaždin osniva novo trgovačko društvo

Objavljeno: 11.12.2014. 10:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva eVaraždin.hr

Na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, po hitnom postupku će se na dnevni red staviti Prijedlog odluke o osnivanju trgovačkog društva „Aerodrom Varaždin“ društva s ograničenom odgovornošću za upravljanje zračnom lukom, usluge i proizvodnju.

Kako stoji u pismu gradonačelnika Gorana Habuša, sadašnji operator aerodroma „Zračna luka Varaždin“ Varaždin Airport je u blokadi od rujna ove godine.

S obzirom na to da je zračna luka Varaždin treća kontientalna zračna luka uz Zagreb i Osijek, Habuš smatra da bi osnivanje novog trgovačkog društva omogućilo normalno upravljanje zračnom lukom.

Smatramo da bi osnivanjem novog trgovačkog društva, bez utega prošlosti, Zračna luka Varaždin mogla nastaviti ispunjavati zahtjeve koje postavlja Agencija za civilno zrakoplovstvo RH te bi postala pokretač gospodarskog razvoja ne samo grada Varaždina, već i Varaždinske županije – stoji u pismu gradonačelnika Habuša.

Što se tiče osnivača i temeljnog kapitala, društvo bi bilo u 100-postotnom vlasništvu Grada Varaždina, a temeljni kapital iznosio bi 100 tisuća kuna kojeg Grad planira osigurati iz gradskog proračuna za 2014. godinu.

O ovom prijedlogu odluke gradski vijećnici raspravljat će u ponedjeljak, 15. prosinca. Varaždinski aerodrom dosad se pokazao kao vreća bez dna, a novo trgovačko društvo već je treći pokušaj da se krene ispočetka. Naime, prvi operator kojem je bio osnivač Grad Varaždin bio je Zračna luka Varaždin d.o.o., potom TD Varaždin Airport, a sada će najvjerojatnije biti TD Aerodrom Varaždin.

Varaždinsko zračno pristanište dosad je imalo i dva koncesionara s kojima su prve dvije tvrtke vodile ili još vode sudske sporove. Prvi koncesionar bio je Diamond Aircraft Croatia d.o.o. u vlasništvu Rajka Rauša, a drugi Winair d.o.o. Davora Patafte.

 

 

Komentari